Hoşgeldiniz  

BELEDİYE MECLİSİNDE YUNUS NERGİZE FIRÇA

Semih Köken | 05 Haziran 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

BELEDİYE MECLİSİNDE YUNUS NERGİZE FIRÇA

Kemer Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı yine gergin geçti. Belediyenin oto atölyesinde çalıştırılmak üzere 21 aylık işçi alımı ihalesi yapılması konusunun görüşülmesi sırasında Ak Partili Meclis Üyesi Yunus Nergiz’in; “Neden yeni bir eleman alınıyor. Zaten maaşlarını bile ödeyemiyorsunuz” sözüne cevap veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; “Herkesin maaşı ödenmiştir. Vermeyen de şerefsiz almayan da. İstersem 1500 tane alırım. İdare eden benim. Parasını ödeyen benim” dedi

Muammer YENİGÜN

Kemer Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. 9 gündem maddesinin karara bağlandığı meclis öncesi 16 şehit için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mecliste bir önceki toplantıda alınan kararlara ait karar özetlerinin okunması sırasında Ak Partili Meclis üyeleri ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül arasında tartışma yaşandı. Kemer Belediyesi’nin 8 Mart Kadınlar Günü’nde düzenlemiş olduğu Anıtkabir ziyaretinin maliyeti konusunu tekrar gündeme getiren Meclis Üyesi Emine Canik, “Buradaki gezi ile alakalı biz sizden bilgi ve faturaları istiyoruz. Burada yüksek bir rakamdan bahsediyor. Bizlerde bunu sorgulama hükümlülüğümüz var. Biz meclis üyesiyiz ve muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz. Bizim bir rahatsızlığımız kesinlikle yok. Benim Atatürkçülüğüm burada sorgulanamaz. Burada Atatürk gezisi konuşulmuyor. Burada üstüne basa basa söylüyorum isterseniz 5 bin kişi gidin” dedi.

Meclis Üyesi Yunus Nergiz ise; “Biz sizin Atatürk sevginizi geçen yıl dağıttırdığınız Nutuk kitabından biliyoruz. Kitap piyasada 3 lira, belediyeye 7 liradan fatura ettiniz. Bu mu Atatürk sevginiz. Atatürk’ü siz rant olarak kullanıyorsunuz” dedi. 

Başkan Mustafa Gül ise; “Sizin müthiş bir rahatsızlığınız var. İstersek 10 liraya bile alıp dağıtırız. Kimseye söz yok” diyerek gündem maddelerinin okunmasını istedi.

“VERMEYEN DE ALMAYANDA ŞEREFSİZ”

Gündemin diğer bir maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunun 67. Maddesine istinaden belediyenin oto atölyesinde çalıştırılmak üzere 21 aylık işçi alımı ihalesi yapılması konusunun görüşülmesi sırasında Meclis Üyesi Yunus Nergiz ile Başkan Mustafa Gül arasında yine tartışma yaşandı.

Mustafa Gül ve Yunus Nergiz arasında geçen diyaloglar ise şöyle;

Yunus Nergiz; “Bin 100 personel var belediyede neden yeni bir eleman alınıyor. Zaten maaşlarını bile ödeyemiyorsunuz”

Mustafa Gül; “Sen nerden biliyorsun maaşların ödenmediğini. Kim maaşını almıyorsa şerefsizdir. Herkesin maaşı ödenmiştir. Vermeyende şerefsiz almayanda. Bir tutturmuşsunuz aynı şeyi. İstersem 1500 tane alırım. İdare eden benim. Parasını ödeyen benim”

Yunus Nergiz; “Bin 100 personelden bu vasıfları taşıyan personel yok mu?”

Mustafa Gül; “Konuşmaya hakkın yok”

Yunus Nergiz; “Ben grup sözcüsüyüm. Nasıl konuşmaya hakkım yok.”

Mustafa Gül; “Bende meclis başkanıyım. İstersem dışarı attırırım”

Yunus Nergiz; “Nasıl attırırsın. Ben grup sözcüsüyüm. Burada ben bostan korkuluğu değilim. Konu mankeni değilim.”

Mustafa Gül; “Ben izin verirsem konuşursun. Ben meclis başkanıyım. Grup sözcüsü filan yok. Öyle bir şey yok.”

Yunus Nergiz; “Ben grup sözcüsüyüm. Nasıl konuşamaya hakkım yok. Bu koltuk bana Kemer halkının emanetidir. Biz senin tipini görmeye meraklı değiliz. Ben konuşacağım.”

Mustafa Gül; “Hayır konuşamazsın.”

Yunus Nergiz; “Bizi sindiremezsin başkan, sen git satın aldığın kişileri sindir.”

Ardından belediyenin oto atölyesinde çalıştırılmak üzere 21 aylık işçi alımı ihalesi yapılması konusu oy çokluğuyla kabul edildi.

BELEDİYENİN 45 MİLYON ALACAĞI VAR

Gündemde yer alan Yeşil Kemer Spor Kulübü Derneği’nin tahsis süresi uzatımı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da kabul edildi. Bu madde görüşmelerinde belediye alacakları ile ilgili bilgi veren Başkan Gül, “Geçen yıl turizmde yaşanan kriz nedeniyle tahsilatlar adeta durdu. Düzenli vergisini ödeyen büyük tesisler bile ödeme yapamadı. Alacaklarımız 61 milyon liraya ulaştı. Bu yıl mayıs ayında alacaklarımızın 16 milyon lirasını tahsil ettik. Şu an 45 milyon lira alacağımız var. Turizmdeki gelişmeler olumlu. Haziran ayının daha iyi geçeceğini umuyoruz” diye konuştu.

Antalyalı Şehit Muhammet Oğuz Kılınç’ın adının Merkez Mahallesi 44 ile 45’inci adaların arasındaki sokağa verilmesine oybirliğiyle karar verildi. Ayrıca Arslanbucak Mahallesi’nde çatılarda mevcut olan 80 santim parapet yüksekliğinin 120 santim olarak uygulanması da kabul edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle