Hoşgeldiniz  

BELDİBİ SAHİLİ HALKINDIR SATILAMAZ

SEMİH KÖKEN | 24 Eylül 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

BELDİBİ SAHİLİ HALKINDIR SATILAMAZ

Kemerde geçtiğimiz günlerde Ralli Alanında imar değişikliği yapılmasının ardından Beldibi Sahillerinde Otel olaçağı konusunda endişelerin ardından  vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdiler.

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Beldibi’nde, kıyıdaki Atatürk Parkı ve halk plajının halkın kullanabilemesine engel taşıyan otel yapılmasına müsaade planı halkın tepki ve isyanına yol açtı. A Platformu, Beldibi güzelleştirme ve Geliştirme Platformu, Beldibi Tanıtım ve Dayanışma Gurubu ve Beldibi halkının katıldığı eylemde yaklaşık 150 kişilik grup basın açıklamasının ardından ‘Beldibi Atatürk Parkı ve Sahili Halkındır, Halkın Kalacak’ yazılı pankart ve sloganlarla plajda yürüyüş yaptı. Sahilde bulunan turistler protestoyu ilgiyle izlediler.
Bu kararın belde halkının doğayı kullanma ve doğada yaşama hakkı ihlalleri olduğu anlatılarak, Anayasa’nın 56’ncı maddesinin güvence altına alınmasını istediklerini belirten Beldibi Halki, Beldibi mevkiinde yazları 40 bin nüfus yaşadığını, Beldibi‘ nin ayrıca bir turizm beldesi olarak 30 bin yatak turizm kapasitesi bulunduğunu bunlardan 20 bin yatak, ‘denize sıfır’ diye tabir edilen kıyıdaki turizm işletmelerinde bulunduğundan diğer 10 bin turist küçük otel misafirlerinin halk plajından faydalandığını Parka otel yapılırsa bu dengenin bozulmasının kaçınılmaz olduğu anlatıldı.
Beldibi’ndeki kıyı alanlarının, çok büyük bölümünün orman sınırları içerisinde olmasından dolayı bu alanlar, Turizm Teşvik Kanunu çerçevesinde turizme tahsis edilmiş ve kıyıda Atatürk Parkı kapsamındaki Halk Plajı dışında annelerin cocuklarini götürebileceği, sahilde yürüyüş ve aletli spor imkanlarının göz önünde tutulması gerektiği, ayrica park icinde yaşam süren hayvanların da bulunduğu, Beldede, halkın denize girebileceği yegane plajın, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde olan Atatürk Parkı kapsamındaki halk plajı ve halkın kullanabildiği son alan olduğu vurgulanmıştır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle