Hoşgeldiniz  

Bedensel Engelliler Türkiye Okçuluk Şampiyonası başladı

Semih Köken | 18 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Bedensel Engelliler Türkiye Okçuluk Şampiyonası başladı

BEDENSEL Engelliler Türkiye Okçuluk Şampiyonası, Antalya’nın Kemer İlçesi’nde başladı.
BEDENSEL ENGELLILER TURKIYE OKCULUK SAMPIYONASI, ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE BASLADI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Kemer’de bir otelde düzenlenen şampiyonaya, makaralı ve yaylı kategorilerinde 15’i kadın toplam 50 sporcu katılıyor. TBESF Teknik Direktörü Nejat Üstün, şampiyonayı düzenlemelerindeki amacın sporcuların performansını diri tutmak olduğunu belirterek, Brezilya’da düzenlenecek olan paralimpik oyunlara hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyonada dünya ve Avrupa şampiyonaları sonuçlarına göre kota alan 5 sporcu olduğunu kaydeden Üstün, almaları gereken en az 3 kota daha olduğunu anlattı. Üstün, “Haziranda Çek Cumhuriyeti’nde kota telafi yarışması yapılacak. Bu yarışmada kota almak istiyoruz. Türkiye şampiyonası sonuçlarında atış puanlarına göre kota telafi yarışmasına gidecek olan ve değiştireceğimiz sporcularımız olacak. Şampiyonadan sonra kota alan ve almaya yakın olan sporcularımızı kampa alacağız” dedi.

Çek Cumhuriyeti’ndeki kota yarışmasında elde edecekleri kotalar sonrası Brezilya’daki paralimpik oyunlara hazırlanmaya başlayacaklarını aktaran Üstün, “Bizde iki kategori var. Makaralı ve yay. İkisi de birbirinden farklı. Sporcular hangi kategoride yarışmak isterse onu seçiyor. Şampiyona sonunda sporculara madalya verilecek” diye konuştu.

Şampiyona 19 Nisan’da sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle