Hoşgeldiniz  

Başpehlivan Okulu’dan Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Semih Köken | 04 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başpehlivan Okulu’dan Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

KUMLUCA’daki Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan olan Orhan Okulu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Kumluca Belediyesi’nin bu yıl 17’ncisini düzenlediği Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında yapılan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Recep Kara’yı yenerek ikinci kez başpehlivan olan Orhan Okulu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti. Babası Bekir Okulu ve antrenörü Kemal Yılmaz ile gelen Başpehlivan Okulu, Kumluca güreşlerinin Türkiye’de marka olduğunu söyledi. Kumluca güreşlerinin sezonun ilk güreşi olması dolayısıyla güzel ve zevkli geçtiğini aktaran Okulu, “Seyircimiz en az 12 saat boyunca tribünden, yerlerinden kalkmadan güreş izliyor. Bunda organizasyonun da güzel olmasının payı büyük. Er meydanında sportmenlik dışında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Tüm pehlivan arkadaşlarımız kıran kırana mücadele verdi” dedi.

Geçen yıl da Kumluca güreşlerinde başpehlivan olduğunu, ardından Kırkpınar’da da başpehlivanlığı elde ettiğini hatırlatan Orhan Okulu, bu yılki hedefinin de Kırkpınar’da başpehlivan olmak olduğunu anlattı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Orhan Okulu’nun Kumluca’nın evladı olduğunu ve yıllarca Kumluca Belediyesi çatısı altında güreşerek birçok başarıya imza attığını söyledi. Orhan Okulu’nun sadece Kumluca güreşleri değil, başka güreşlerde de elde ettiği başarılardan dolayı Kumlucalı olarak gurur duyduklarını vurgulayan Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

“Orhan bizim evladımız, Kumluca’da doğdu, burada yaşıyor. Ancak profesyonellik gereği bir başka yer adına güreşiyor. Ancak biz sadece Kumluca güreşlerinde elde ettiği başarılarda değil, elde ettiği her başarısında Orhan ile gurur duyuyoruz. Geçen yıl Kumluca’da başpehlivan olmuştu, Kırkpınar’da da başpehlivan oldu. Temennimiz bu yıl da Kumluca’da başpehlivan oldu, inşallah Kırkpınar’da da başpehlivan olur.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle