Hoşgeldiniz  

Başkan Uysal kurban satış yerlerini denetledi

Semih Köken | 30 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Uysal kurban satış yerlerini denetledi

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bayındır Mahallesi’nde otopark alanıyla birlikte 14 dönümde oluşturulan kurban satış ve kesim yerinde inceleme yaparak Antalyalıların huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Muratpaşa Belediyesi, Antalyalıların huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri için Bayındır Mahallesi’nin Çallı mevkiinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun yan tarafı ve Kızılarık Mahallesi 2818’inci Sokak olarak belirlediği kurban satış yerlerinde çalışmaları tamamladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bayındır Mahallesi’nde de 6 dönümü kurbanlık hayvan almak için gelenlerin kullanabileceği otopark olarak düzenlenen 14 dönümlük alanda tamamlanan çalışmaları, Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci ve Erol İşbilen’le birlikte yerinde inceledi.

ÖZEL ALAN YAPILDI

Başkan Uysal, alanın 8 dönümünün kurban satış yeri olarak düzenlendiğini söyledi. Satış yerlerinde hem kurbanlıkların strese girmeyeceği hem de Antalya’ya şehir dışından gelen satıcıların gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ortam oluşturmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Uysal, çalışmalar kapsamında kurban satış yerlerinde zemin düzeltme çalışmalarıyla birlikte kurbanlıkların sıcaktan etkilenmeyeceği, su ihtiyaçlarını her daim karşılanacağı bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Uysal, satıcılar için de alanda seyyar tuvalet ve seyyar duş yerleştirildiğini aktardı.

30 KASAP GÖREV ALACAK

Muratpaşa’da daha iyi hizmet üretmek ve Antalyalıların yaşamını kolaylaştırmak için sürekli bir arayışın içinde olduklarını kaydeden Başkan Uysal, aynı zamanda kurban kesim yeri olarak belirlenen Bayındır Mahallesi’nde bayramda 30 kasapla birlikte yardımcı personelinin görev alacağını söyledi. Kızılarık’ta ise 10 kasap personelin görev alacağını kaydeden Başkan Uysal, her iki kurban kesim yerinde Turunç Masa görevlilerinin de hazır bulunacağını aktardı.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşları kurbanlık hayvan alırken, kurbanlıkların sağlıklı ve besili olmasına, gebe olmamasına, sığırların 2 yaşını doldurmuş olmasına, veteriner sağlık raporunun bulunmasına, aşı kaydı olmasına, kulaklarının küpeli olmasına, büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanlarını nakil bölgelerinin olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle