Hoşgeldiniz  

Başkan Uysal çocuklara misafir oldu

Semih Köken | 23 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Uysal çocuklara misafir oldu

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde çocuklarla bir araya geldi.
Muratpaşa Belediyesi, annelerin sosyal hayata katılımını sağlanmak amacıyla bugüne kadar 4 kreş ve gündüz bakımevini hizmete açtı. Kreşlerde eğitim ve öğretim yaz ayında da devam ederken Başkan Uysal, yoğun mesaisine, bu sürecin ilk halkası olarak açılan, Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde mola verdi. Uysal, Dutlulubahçe Kreşi’nde ‘Venüs’ sınıfının konuğu oldu. Minik bir sandalyeye oturup çocuklarla sohbet eden Başkan Uysal, çocukları şekerden uzak tutmak için sıraladığı gerekçelere karşı aldığı cevaplar nedeniyle zor ama keyifli dakikalar yaşadı.
Dutlubahçe kreşinin minik öğrencileri Başkan Uysal’ın bir daha ki gelişinde şeker getirmesini istedi. Çocukların şeker tercihini değiştirmek için zararlarını anlatan Başkan Uysal, “Şeker yersek dişlerimiz çabuk çürür” dedi Ancak çocuklardan gelen cevap büyüklerin gülümsemesini sağladı. Minikler, Ümit Uysal’ın bu ikna çabasına “Biz de yemeyiz, emeriz” şeklinde karşılık verdi. Çocukların hep bir ağızdan söylediği şarkılara da eşlik eden Başkan Uysal, “Kreşinizde ne olmasını istiyorsanız istediğiniz zaman gelip söyleyebilirsiniz. İçinizde okuma yazmayı yeni yeni öğrenmeye başlayanlar varsa bana mektupta yazabilir” diyerek sınıftan ayrıldı.
YÜZDE 20’Sİ ÜCRETSİZ
Başkan Uysal’ın ziyaret ettiği Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi Ocak 2015’te hizmete girdi. Gezegen isimleri verilen 5 dersliği bulunan kreş 100 öğrenci kapasitesine sahip. Kreşten sosyo-ekonomik durumu Belediye yönetimince oluşturulan kurul kararıyla belirlenen 20 çocuk ücretsiz faydalanıyor.
KREŞLERİN SAYI
Muratpaşa Belediyesi, bugün Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever mahallerinde olmak üzere 4 kreşe sahip. Kreşlerde 36- 72 ay arası çocuklara okul öncesi eğitim veriliyor. Doğum tarihlerine göre yaş gruplarına ayrılan sınıflarda, çocuklara kendi yaş ve gelişim özelliklerine uygun eğitim programı uygulanıyor. Muratpaşa Belediyesi kreşlerinde eğitim programları MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu programlar esas alınarak hazırlanıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle