Hoşgeldiniz  

Başkan Tütüncü, projelerini anlattı

Semih Köken | 15 Mart 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Tütüncü, projelerini anlattı

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘Şehir Buluşmaları’ programında Ak Parti Kepez ilçenin mahalle teşkilatlarıyla yapılan ve yapılacak olan hizmetleri paylaştı.

Kepez Belediyesi meclis salonundaki ‘Şehir Buluşmaları’ toplantısına, Ak Parti Kepez’in Yükseliş, Zafer, Özgürlük, Yeşiltepe, Ulus, Fabrikalar, Kanal, Barış, Kütükçü ve Atatürk mahalle başkanları ve üyeleri katıldı. Ak Parti Kepez İlçe Başkan Vekili Mustafa Erol ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferah Nur Ünal’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahalle başkanlarıyla, yapılan çalışmaları ve yeni projeleri konuştu. Toplantıya katılan belediye bürokratları, dile getirilen talepleri not aldı. Başkan Tütüncü, yaklaşık 3 saat süren buluşmada 10 mahalle başkanına söz verdi ve taleplerini cevaplandırdı.

Başkan Tütüncü daha sonra yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Yükseliş Mahallesi’ne yeni bir okul kazandıracaklarını kaydeden Başkan Tütüncü, “Belediyemiz şapkadan tavşan çıkararak Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nun yanında yeni bir okul alanı oluşturdu. Çok zor olan bir çözümü ürettik. Devlet, hayırsever ve belediye işbirliği ile Yükseliş’e 16 derslikli yeni bir okul binasını kazandıracağız.

Yükseliş Mahalle’mizde cami ve park alanında 40 yıldır yaşanan mülkiyet problemini çözdük. Cami ve park yapılacak. Böylelikle bölgedeki görsel kirliliği ortadan kaldıracağız” dedi.

DOKUMA’DAKİ KREŞE 4 SINIF DAHA

Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evi Özgürlük Şubesi’nin kapasitesini artırılacağını vurgulayan Başkan Tütüncü, “Kapasiteyi 4 sınıf, 20’şer kişiden 80 öğrenci artırmış olacağız. Yeni sınıfları 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi başında hizmete açacağız” diye konuştu.

NAMIK KEMAL BULVARI’NA DOĞALGAZ

Başkan Tütüncü, Dokuma bölgesindeki Namık Kemal Bulvarı’nda doğalgaz hattı çalışması yapılacağını da ifade etti. Bulvarda doğalgaz çalışması yapılması için yatırımcı firma ile görüştüklerini vurgulayan Hakan Tütüncü, “Büyükşehir Belediyesi de bu çalışmanın yapılmasına izin verdi. Bulvarda Nisan ayı içerisinde doğalgaz çalışması başlayacak” diye konuştu.

80 BİN KONUTA DOĞALGAZ

Bugüne kadar Kepez’de 80 bin konutun kapısına doğalgaz getirildiğini vurgulayan Hakan Tütüncü, bu yıl Kanal ve Barış mahallelerinde de doğalgaz çalışması yapılacağını ifade etti.

ŞELALE CADDESİ’NE YENİ ASFALT VE KALDIRIM

Şelale Caddesi’nin, Barış ve Atatürk mahallelerini kapsayan Kütükçü Köprüsü ile Sakarya Bulvarı arasındaki bölümünün asfaltını ve kaldırımını yenileyeceklerini aktaran Tütüncü, “Caddenin Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki bölümünün asfalt ve kaldırımını geçtiğimiz yıl yenilemiştik. Antalya’nın ilk kapalı pazarlarından biri olan Dokuma’daki Cumartesi Semt Pazarı’nı, kendi imkânlarımızla yenileyeceğiz. Yenileme çalışmasını bu yıl içerisinde başlayacağız. Yaklaşık 500 esnafın hizmet verdiği pazarı daha modern hale getiriyoruz” diye konuştu.

FABRİKALAR’A HAMAMLI PAZAR

Fabrikalar Mahallesi’nde Dokuma Fabrikası’nın arka kısmına halk pazarı gibi 7 gün çalışacak kapalı bir pazar inşa edileceğini de anlatan Hakan Tütüncü, “İçerisinde güzel bir balık pazarı, satış yerleri, yeme içme üniteleri ve hamam olacak. Projesi tamamlanan tesis, yaklaşık 12 bin m2’lik alana yapılacak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle