Hoşgeldiniz  

Başkan Türel yatırımları inceledi

Semih Köken | 12 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Türel yatırımları inceledi

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da devam eden toptancı hal, katlı kavşak, kadınlar plajı, asfalt yatırımlarını inceledi, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk olarak temeli 10 Aralık 2016’da atılan, merkez Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerini tek çatı altında toplayacak Alanya Toptancı Hal Proje alanında incelemelerde bulundu. Başkan Türel, yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedelli, inşaatı hızla yükselen projenin son durumuyla ilgili yüklenici firma ve belediye bürokratlarından bilgi aldı. Başkan Menderes Türel, ardından Telekom ve Ticaret Lisesi katlı kavşak projelerini denetledi. Türel, kavşakların Ramazan Bayramı’nda trafiğe açılacağını söyledi.

KAVŞAKLAR BAYRAMDA HİZMETTE

Kavşak çalışmalarının oldukça iyi devam ettiğini belirten Türel, “Kavşak çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak Karayollarımızla işbirliğiyle gerçekleştirdik. Hem Telekom Kavşağı hem Ticaret Lisesi Kavşağı’nı 150 günde yani 5.5 ay gibi kısa bir sürede hizmete sunuyoruz. Alanya trafiğinin rahatlaması açısından, çok ciddi katkısı olacak” dedi.

ÇEVREYOLU İNŞAATI SÜRÜYOR

Kargıcak’a kadar olan 1. Etap Alanya Çevre Yolu’nun da tamamlanmasıyla sahil yolunu ciddi bir trafik yükünden kurtaracaklarını ifade eden Türel, “Çevre yolu inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok ciddi köprü imalatları var. 2018 senesinin içerisinde bitirmek gibi bir hedefimiz var. O da bittiğinde Alanya’nın trafiğinde çok ciddi bir rahatlama olur” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR NEDEN YAPILMADI

Çevre yolunun Kargıcak’tan sonra da Yeşilöz’e kadar 16 kilometrelik ikinci etabı olduğunu da anlatan Menderes Türel, “Projelerini hazırlıyoruz. Sadece Kargıcak Yeşilöz Yolu’nun proje bedeli 1 milyon liranın üzerinde. Bunu Büyükşehir Belediyesi olarak biz tamamlayacağız ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz, onlar da imalatını tamamlayacak. Zaman zaman beni eleştiriyorlar diyorlar ki; ‘Menderes Türel kavşakları yapmıyor, Karayolları Genel Müdürlüğü yapıyor.’ Biz bu projeleri hazırlamasaydık acaba kavşaklar kaç sene daha beklerdi. Onu da o eleştirileri yapanların takdirine sunuyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Bu hizmetleri kimin yaptığı sorgulanmadan önce neden bugüne kadar yapılmadığının sorgulanması gerektiğini kaydeden Türel, “Bu hizmetler keşke daha önce yapılsaydı da biz de başka hizmetlerle meşgul olsaydık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hizmetlere kaçınılmaz bir desteği olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, hükümetimize, kamu kurumlarımıza, yerel yönetimlerde benimle birlikte mesai yapan bütün arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

HİZMET AÇIĞINI KAPATIYORUZ

Alanya’nın hizmet açığını kapatmaya çalıştıklarını belirten Türel, “Bayramda buradan hep birlikte araçlarımızla geçerek Alanya’ya ilk defa katlı köprülü kavşak kazandırmış olacağız. En büyük teşekkür Alanyalılarındır. Onların sabrı olmasaydı bizim bu hizmetleri yapmamız mümkün değildi” diye konuştu.

TOPTANCI HALİ

Alanya Toptancı Hal Projesi’nin de hızla ilerlediğini anlatan Başkan Menderes Türel, “Hafriyatın yüzde 85’ini tamamladık. Alanya’ya verdiğimiz süre içerisinde toptancı halimizi en güzel şekilde tamamlayacağız. Bu noktada esnafımızla da iş birliği yaptık” dedi.

AK GÖMLEKLİ AK KADROLAR İŞ BAŞINDA

Başkan Menderes Türel, kavşak incelemeleri sırasında kendisi gibi beyaz gömlek giyen, belediye bürokratları ile birlikte fotoğraf çektirerek, “Ak gömlekli ak kadrolar iş başında” dedi. Başkan Türel, Uğrak mevkiinde yapımı sona gelen Kadınlar Plajı’nı da gezdi. Devam eden peyzaj ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi alan Türel, plaja düzenli otobüs seferleri koyacaklarını söyledi.

Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahmutlar Barbaros Caddesi’nde yapımı süren sıcak asfalt çalışmalarını denetledi. Daha önce parke taşı kaplı olan yaklaşık 10 kilometrelik yol, vatandaşların yoğun talebi üzerine, parkeleri sökülerek, sıcak asfaltla kaplandı. Türel, cadde boyunca yerleştirilecek kent mobilyaları ve yapılacak peyzaj düzenlemeleri konusunda bilgi aldı. Başkan Türel, yatırım turu kapsamında Mahmutlar’da yapımı tamamlanan ASAT hizmet binasını gezdi. Ardından Tosmur Mahallesi’ne geçen Türel, burada Büyükşehir Belediyesi tarafından aşevi ve misafirhaneye dönüştürülen binada incelemelerde bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle