Hoşgeldiniz  

Başkan Türel: “Şırnak’ta bulunmamız önemli bir işaret fişeğidir”

Semih Köken | 07 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Türel: “Şırnak’ta bulunmamız önemli bir işaret fişeğidir”

Şırnak’ı ziyaret eden Antalya heyeti Şırnak halkının mükemmel ev sahipliğinde unutulmaz bir gün geçirdi

Antalya’dan 180 kişilik bir heyetle Şırnak’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bizim burada bulunmamız önemli bir işaret fişeğidir. Bu milletin birliği beraberliğini pekiştirmek içindir. Bu meseleleri siyasallaştıranlar yanlış yoldan gidiyorlar. Bu milletin bir tek siyaseti vardır, milletin birliği ve beraberliğidir” dedi.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Antalya’nın yardım elini uzattığı kardeş şehir Şırnak’a 180 kişilik bir heyetle çıkarma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şırnaklıların sevgi seliyle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe belediye başkanları, esnaf temsilcileri, STK temsilcileri, belediye bürokratları ve gazetecilerin yer aldığı Antalya heyeti, Şırnak halkının mükemmel ev sahipliğinde unutulmaz bir gün geçirdi. Gün boyu vatandaşlarla bir araya gelen, esnafı ziyaret eden, ASAT’ın gerçekleştireceği içme suyu yatırımının temelini atan Başkan Türel ve Antalya heyeti, Şırnak’la kurulan kardeşlik bağlarını daha da güçlendiren ziyaretin son durağı olan Cizre ilçesinde, basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.
ÖNEMLİ OLAN KARDEŞLİK BAĞI
Türel toplantında şöyle konuştu: “Şırnak’ı ilk defa gören arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Buraları gördüğümüzde Türkiye’de bu ülkenin birliği ve beraberliği için verilen mücadelenin ne kadar büyük bir fedakarlık ve meşakkat istediğini daha iyi anlıyorsunuzdur. Ben doğuya milletvekilliğim döneminde, daha sonra belediye başkanlığım döneminde defalarca geldim. Hükümetimizin ve genel merkezimizin, partimizin ortaya koymuş olduğu gönül köprüsü projesi kapsamında biz Şırnak’la kardeş şehir ilişkisi içerisinde olduk. Buraya, şahit oldunuz, birçok yatırımı yapmaya çalışıyoruz. Bu yatırımların miktarları çok önem arz etmiyor. Büyükşehir Belediyesi buraya 15 milyonluk yatırım yapmış, 115 milyonluk yatırım yapmış, 5 milyonluk yatırım yapmış bunların inanın hiçbirinin önemi yok. Bunların bu aradaki dostluk köprülerinin kurulmasına vesile olması açısından büyük önemi var. Biz bugün bu hizmetlerle böyle bir kardeş şehir bağı oluşturmasaydık bugün o esnafla bir araya geldiğimizdeki muhteşem manzaralar, STK’larla bir araya geldiğimizde o çok yakın ilgileri belki söz konusu olmayabilirdi.”
BİRLİK BERABERLİK HAİNLERİN OYUNLARINI BOZDU
Dış güçlerin yüzyıllardır Türkiye’yi toplumun sinir uçlarına dokunmak suretiyle bölmeye, parçalamaya çalıştığına dikkati çeken Türel, şunları söyledi: “Bizim zenginliklerimizi hep bir ayrılık meselesi gibi göstermişler. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Ağustos 2001’de Afyonkarahisar’dan yola çıkıyorken dinsel, mezhepsel ve bölgesel ayrımcılığı kesinlikle reddediyoruz diyerek yola çıkmıştır. Bunlar Türkiye’nin sadece Cumhuriyet döneminin sorunları değildir. Osmanlı, Selçuklu belki daha öncesine kadar gidiyor. Ama bu milletin birliği ve beraberliği bütün bu hainlerin oyunlarını bozmuş. Bu devleti ayakta tutan, bu büyük millettir. 15 Temmuz akşamında Cizre Köprüsü’nden asker kılığına girmiş 600 FETÖ’cüye köprüyü dar eden Şırnaklılar, Cizreliler bu milletin beraberliğini 1 sene önce Kürt’üyle Türk’üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle o akşam da teyit etmiştir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle