Hoşgeldiniz  

Başkan Türel, şantiyeleri denetledi

Semih Köken | 09 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Türel, şantiyeleri denetledi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, inşaatı devam eden Antalyaspor tesisleri, makine ikmal, hizmet binası, Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol Alanı, Altınova yolu, Kurşunlu Mezarlık, raylı sistem ve Expo-Kundu yolu projelerinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8 ayrı noktada devam eden projelerinde yerinde inceleyerek bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı’nda yapımı süren Antalyaspor’un kamp ve spor tesislerini gezen Türel, yüzde 50’si tamamlanan tesiste incelemede bulundu. Yetkililer, Başkan Türel’e, 18 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 134 bin metrekare alanı kapsayacak tesisin, 07 Temmuz 2016’ya yetişmesi için tüm hızlarıyla çalıştıklarını belirtti.

Avrupa’nın en iyi kamp ve spor tesislerinden biri olacak Döşemealtı Antalyaspor Tesisleri’nde, 4 futbol sahası, 2 küçük futbol sahası, antrenman sahası, kamp alanlı konaklama tesisleri, konforlu sporcu odaları, bin kişilik kapalı tribün, çok amaçlı kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha, Antalyaspor Futbol Okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezleri, futbol ve diğer branşlara uygun tam donanımlı fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, fizik tedavi havuzu, Antalyaspor Müzesi, 400 kişilik konferans salonu, restoranlar ve eğlence merkezleri yer alacak.

MAKİNE İKMAL İNŞAATI HAZİRAN’DA BİTİYOR

Döşemealtı Antalyaspor Tesisleri İnşaatı’nın ardından Başkan Türel, Konyaaltı’ndaki Makine İkmal Şantiye alanın son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Haziran ayında bitirilmesi beklenen inşaat, 12 bin 800 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 16 bin metrekare alanı kapsıyor. Makine İkmal İnşaatı içerisinde iki daire başkanlığının bulunacağı idari bina, yemekhane, atölyeler ve otopark yer alıyor.

HER KATI TEK TEK GEZDİ

Yapımına 2006’da başlanıp ve yüzde 90’ı bitirilmesine rağmen geçtiğimiz dönemde çürümeye bırakılan, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nı da gezen Türel, projenin tüm detaylarını yetkililerden dinledi. Tüm katları tek tek gezen Başkan Türel, temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanan bina içerisinde yer alacak daire başkanlıkları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu, grup toplantı odaları, nikah salonu, mescit ve otopark yerleri hakkında detaylı bilgi aldı.

ÇAĞ ATLATACAK PROJE

Başkan Menderes Türel, Antalya esnafına çağ atlatacak Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol alanı inşaatını da kurmaylarıyla gezdi. Pazaryeri, festival çarşısı, restoranlar, mağazalar, Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, konser ve tiyatro salonu, otopark, sergi galerisi ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı projenin inşaatı hakkında bilgi alan Türel, incelemede bulundu. Ardından Başkan Türel, 25 milyon liraya mal olması beklenen Altonova Yolu’nu inceledi. İçerisinde hizmet binası, cami ve şadırvan bulunan, 1 milyon 400 metrekare alanı kapsayan Kurşunlu Mezarlık inşaatını da gezen Başkan Türel, Raylı Sistem ve Expo-Kundu yol inşaatını inceleyerek gezisini tamamladı.DHA

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, INSAATI DEVAM EDEN ANTALYASPOR TESISLERI, MAKINE IKMAL, HIZMET BINASI, DOGU GARAJI KULTUR MERKEZI VE NEKROPOL ALANI, ALTINOVA YOLU, KURSUNLU MEZARLIK, RAYLI SISTEM VE EXPO-KUNDU YOLU PROJELERINDE INCELEMELERDE BULUNDU. (ANTALYASPOR TESISLERI INCELEME) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle