Hoşgeldiniz  

Başkan Türel: “Nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum”

Semih Köken | 15 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Başkan Türel: “Nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, yapılması planlanan yatırımlara bile ‘hayır’ denildiğini ifade ederek, “Kavşak yapmak istiyoruz, ‘hayır’ diyorlar. Bunlar nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Serik’te sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kendisini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi Antalya’nın bakanı olarak gördüğünü, Antalya’nın her zaman öncelikleri arasında olduğunu kaydetti. Elvan, Anayasa değişikliğinde ‘Evet çıkarsa Türkiye’nin önünü kesemeyiz’ düşüncesinin, bazı Avrupa ülkelerini demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırdığını ifade ederek, son günlerde Avrupa’da yaşananlara dikkat çekti.

FETÖ, PKK HAYIRCI

Referandumdan ‘Evet’ sonucunun çıkmasını istemeyenler arasında FETÖ’nün bulunduğunu belirten Elvan, “FETÖ Avrupa, ABD ve dünyanın dört bir yanında hala faaliyet gösteriyor ve birçok yerde ‘Hayır’ kampanyalarını koordine ediyorlar. ‘Evet’ çıkarsa FETÖ yapılanmasının kökünün kazınacağını biliyorlar. İkinci karşı çıkan ise bölücü terör örgütü PKK. Kandil, ‘Anayasa değişikliğinde ‘Evet’ çıkarsa biz biteriz’ diyor. Onun için Avrupa’da onlar da kampanyalarını sürdürüyorlar. ‘Evet’ çıkması halinde Türkiye’nin önünün daha da açılacağını, daha da güçleneceğini ve tutulamaz hale geleceğini Avrupa çok iyi biliyor” diye konuştu.

Tek adamlık, diktatörlük eleştirilerine değinen Bakan Elvan, “Diktatör adam seçimle gelmez” dedi. Anayasa değişikliğiyle köklü bir demokrasinin altyapısını oturtmak istediklerini anlatan Elvan, şunları aktardı: “Anayasa değişikliğinin temelinde gerçek anlamda demokrasinin tesis edilmesi ve milli iradenin tam manasıyla ülkede hakim kılınması var. Başka bir neden de Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olması. İstikrarsız dönemlerde büyümenin durduğunu, yatırımların yapılamadığını görüyoruz. Güçlü hükümetlere ihtiyaç var.”

YÜKSELİŞİN TEK ANAHTARI İSTİKRAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Bakan Lütfi Elvan’ın Antalya’da gerçekleştirmek istedikleri proje ve yatırımlarla ilgili taleplerinde bürokrasi engeli tanımadığını belirterek, kendisini Antalya’nın artı bir milletvekili olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye için istikrarın büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Türel, “İstikrar yönetimde süreklilik demektir. Bir şehrin ve ülkenin yükselişinin bir tek anahtarı vardı o da istikrar. ‘Bunu nerden çıkartıyorsun diyorlar. İşte bak 2009 Antalya büyükşehirde istikrar bozuldu. 5 sene boyunca bir tane kavşak bile yapılamadı. Gönül eyleyen festivallerle Antalya’nın 5 senesi heba oldu” diye konuştu.

NİKAH MASASINDA NASIL EVET DEMİŞLER HAYRET

Bakan Lütfü Elvan’ın Ulaştırma Bakanlığı zamanında Antalya’ya kavşak yapılması için talimat verdiğini ancak dönemin belediye başkanının buna izin vermediğini hatırlatan Türel, “Karayolları yapmaya hazırdı, bakanlık bütçesini hazırlamıştı. Bundan önceki belediye başkanı, ‘insanlar üçüncü katta çay içiyorken biz kavşak yapılmasına izin vermeyiz’ dedi. Karayolları yapmak istiyor, bakanlık yapmak istiyor, hayır diyorlar. Bunlar nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum. Hayatları hayır. Ne oluyorsa evette oluyor hayırla kimse bir yere varamaz” ifadelerini kullandı.

AVRUPA GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMİYOR

Avrupa’da güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen bazı ülkelerin açık açık bunu gösterdiğini söyleyen Başkan Türel, “Artık şapka düştü, kel göründü. Hayır propagandasına girdiler. Size ne? Siz kim oluyorsunuz? Yurt dışında siz ‘hayır’a niye gayret gösteriyorsunuz. Çünkü evet

olursa Türkiye güçlenecek. Terör örgütleri evetle başına gelecek bütün gelişmeleri görüyor. Bütün hepsinin kökü kuruyacak bunu biliyorlar, onun için hayırcılar. Ülkemizin bu denli güçlü olması 15 yıllık istikrarından kaynaklanıyor. Tabi ki eksikliklerimiz var, ayağımızda prangalarımız da var ama 16 Nisan’dan sonra bu prangalardan Allah’ın izniyle kurtulacağız” şeklinde konuştu.

Serik esnafını da ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer daha sonra Demre’ye geçerek, De-Myra Tarım Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle