Hoşgeldiniz  

Başkan Türel: “Demre’ye 3 Yılda 75 Milyonluk Yatırım Yaptık”

Semih Köken | 07 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Türel: “Demre’ye 3 Yılda 75 Milyonluk Yatırım Yaptık”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 yılda Demre‘ye 75 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Noel Baba Meydanı düzenlemesinde sona geldiklerini belirten Türel, modern mezbaha inşaatına da başladıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi, her akşam farklı bir ilçede iftar yemeği düzenlemeye devam ediyor. Son olarak Demre‘de verilen iftar yemeği, yaklaşık 5 bin vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de iftara katılarak orucunu Demrelilerle birlikte açtı. Yüksek katılımın olduğu iftar yemeğinde Demreliler, Başkan Türel’e yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeği öncesinde Başkan Menderes Türel, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile birlikte yapımı hızla süren Noel Baba Kent Meydanı Projesi çalışmalarını da inceledi.

Bugünü şehitlerimize borçluyuz

İftar sonrası Başkan Menderes Türel, mübarek Ramazan ayını kutlayarak, milletimize, İslam alemine ve dünyaya huzur ve bereket getirmesini diledi. Türel, “Bugün bu güzel Ramazan sofrası etrafında hep birlikte huzur içinde, barış içinde böylesine mutlu bir şekilde oturabiliyorsak, bunu bütün şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kanı yerde kalmamış ve bunların hepsinin tek tek hesabı inlerine girilmek suretiyle sorulmuştur, soruluyor ve sorulacaktır” diye konuştu.

Fitne ve fesatın her yerde insanlığı kemiren alışkanlıklar haline geldiğini ifade eden Türel, “Müslüman’ın Müslüman’a yaptığını kimse yapmıyor. İşte son günlerde görüyorsunuz bir Katar krizi çıktı. Adeta Müslüman, Müslüman’a yeniden kırdırılacak. İslam alemi kendisi ile savaşmaktan kafasını kaldırıp maalesef geleceğe bakmaya fırsat bulamıyor” dedi.

Gelecek nesiller için çalışıyoruz

30 yıldır Antalya için çalıştığını söyleyen Türel, “Eserlerimizle Antalya‘nın geleceğini aydınlatmazsak, bu görevlerin ne kıymeti var? İşte, bu sebepledir ki, senelerdir Antalya kazanacaksa ben kaybedeyim demeye devam ettim. Yolumda böyle yürüdüm. Her büyük yatırımda, “risk alma, daha fazla oy getirecek işler yap diyen arkadaşlarımız oldu”, fakat ben Antalya‘nın geleceğine yatırım yapmaktan vazgeçmedim. Antalya‘nın çocukları 20 sene sonra bizim yaptıklarımızla gurur duymayacaksa, bizim bu görevlerde bulunmamızın ne anlamı var? Gelecek nesiller için değil de kendimiz için çalışırsak tuttuğumuz oruç nasıl kabul olacak? İşte bu yüzden, bütün engellere rağmen, elimizden gelen bütün gayretle, her sahada ilklere imza atmak iddiasıyla, Antalya‘yı her ilçesiyle Demre‘sinden Gazipaşa‘sına kadar yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz.”

Noel baba’da sona doğru

“İşte Demre‘de yaptıklarımız ortada” diyen Başkan Türel, “Bu gördüğünüz otopark alanının eski halini şöyle bir gözünüzün önüne getirin. İşte Noel Baba Kilisesi’nin etrafındaki çalışmaları artık sona yaklaştırıyoruz. Noel Baba Meydanı, Müze Caddesi, Cumhuriyet Meydanı uygulaması eli kulağında yakın bir zamanda tamamlanacak. Bunun için büyük bütçeleri Demremize ayırıyoruz. Demre‘ye ne yapsak azdır. Yılda 600 bin turistin ziyaret ettiği bu tarihi yapının meydanının, Müze Caddesi’nin etrafı şimdi layık olduğu değere kavuşuyor. Bunları yapmak kolay değil, bir Koruma Kurulu izni için bir buçuk sene bekledik. Zaten bunlar kolay olsaydı bizden önce yaparlardı. Niye yapılamadı, çünkü bu işler azim, kararlılık ve gayret istiyor.”

Sahil projesi buluşma noktası oldu

Sadece ASAT olarak Demre‘ye 45 milyon liralık alt yapı yatırımı yaptıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, “En güzel sahil şeridine sahip Demrelilerin bizim yaptığımız sahil düzenlemesine kadar denize girecek yer bulmakta zorlandığını biliyorum. Yeni sahil düzenlememiz Demrelilerin yeni buluşma noktası oldu. Sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuz. Demre‘nin mezbaha konusu uzun yıllardır konuşulurdu. Şimdi 7 Nisan‘da inşaatına başladık. Hem Kaş’a hem Demre‘ye hizmet edecek, hijyenik, sıhhi, çağdaş bir mezbahayı Demremize kazandıracağız. Yaptığımız asfalt ve yol yatırımlarını zaten biliyorsunuz” diye konuştu.

Hepsi sizin eseriniz

Muskar’ın 40 yıllık su sorununu çözdüklerini belirten Türel, “40 senelik su, 50 senelik asfalt sorunlarını çözüyoruz. Bunlar gayretle oluyor. Biz gece gündüz sizin için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu hizmetlerin hepsi sizin eseriniz. Sizler bu hizmetlerin gerçek kahramanlarısınız. Sizler bizi desteklemeseydiniz, göreve getirmeseydiniz, sizler dualarınızla bizim yanımızda olmasaydınız, hiçbirisini başaramazdık” dedi.

3 yılda 75 milyonluk yatırım

Büyük bir hizmet seferberliği ile 3 seneyi geride bıraktıklarını söyleyen Başkan Türel, “Bu 3 senede Büyükşehir Belediyesi olarak Demre‘ye 75 milyon liralık yatırım yaptık. Bizden önce Antalya‘nın tüm köylerine yapılan yıllık yatırım 10 milyon lira iken, biz 3 senede sadece Demre‘ye 75 milyonluk bir yatırım imkanı sunmuşuz. Sizlerin hizmetkarı olmanın gururunu, kıvancını yaşıyoruz. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” ifadesini kullandı.

Başkan Menderes Türel, iftar programının ardından Nisan ayında hayıtını kaybeden Muskar Mahalle Muhtarı Musa Kayak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle