Hoşgeldiniz  

Başkan Mustafa Gül sert çıktı

Semih Köken | 22 Mart 2019 | Gündem A- A+

Başkan Mustafa Gül sert çıktı

“Onlar Atatürk’ten rahatsız oluyorlar”

Seçim konuşmasında “Biz göreve geldiğimizde Anıtkabir ve Çanakkale gibi gezilere para harcamayacağız” diyen DSP Belediye Meclis Üyesi Adayı Mustafa Bilici’ye sert tepki gösteren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “ Anıtkabir, Dumlupınar ve Çanakkale ziyaretlerimizi eleştirenler Atatürk’ten rahatsız olanlardır. Onlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  devrimlerini ve onun bize en büyük mirası olan Cumhuriyeti hazmedemiyorlar” dedi.

Demokratik Sol Parti Kemer Belediyesi birinci sıra meclis üyesi adayı Mustafa Bilici’nin, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı bir konuşmada belediyenin düzenlediği Anıtkabir, Çanakkale ve Dumlupınar ziyaretlerini eleştirerek, “Biz belediye başkanlığını aldığımızda Çanakkale ve Anıtkabir gibi yerlere para harcanmayacak. Kadınlar günü, anneler günü, sevgililer günü kutlamasını ve konserlerini Kemer’de yasaklayacağız” şeklinde açıklama yapmasına Kemer Belediye Başkanı ve CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Mustafa Gül’den sert cevap geldi.

“ATALARINA SAYGILARI YOK”

Mustafa Bilici’nin yaptığı bu eleştirilerini esefle karşıladığını ve kınadığını kaydeden Başkan Gül, “Burada ne yazık ki Bülent Ecevit gibi özel bir insanın kurmuş olduğu partinin mensupları, yaşlıların doğun günü, dünya kadınlar günü, sevgililer günü ve anneler günü kutlamalarını yasaklayacaklarını söylüyorlar. Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kaldıracaklarını söylüyorlar. Bunların büyüğüne ve atasına saygısı yok. Onlara inat Kemer Belediyesi bütün milli ve dini bayramlarımız ile özel günlerimizi coşkuyla kutlayacaktır” dedi.

“ATATÜRK’TEN RAHATSIZ OLUYORLAR”

Başkan Gül sözlerine şöyle devam etti;  “2017 yılı 8 Mart Kadınlar Günü’nde 1.200 Kemerli kadınımız ile birlikte Anıtkabir’e giderek ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmıştık. Anneler Günü’nde ise yine 1.200 hemşerimiz ile birlikte Çanakkale’ye giderek, Ata’mızı ve yedi düvele ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten şehitlerimizi andık. 10 Kasım’da da 2.200 hemşerimiz ile birlikte gittiğimiz Anıtkabir’de büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü andık. Bana ve eşime büyük onur yaşatan bu 3 ziyaret çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miraslar oldu. Bunun nesini eleştiriyorsunuz. Bu ziyaretleri eleştirenler Atatürk’ten rahatsız olanlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun devrimlerini ve bize en büyük mirası olan Cumhuriyeti hazmedemiyorlar. Biz bu etkinlikleri düzenlemekten onur duyuyoruz ve 1 Nisan’dan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADAN DA TEPKİ Kemer Belediye Başkanı ve CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Mustafa Gül, Mustafa Bilici’nin bu açıklamalarını tepki olarak, 2017 yılının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 1200 Kemerli kadın ile birlikte Anıtkabir önünde çektiği özçekim fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı. Çok sayıda Kemerli de aynı fotoğrafı sosyal medya hesaplarında profil fotoğrafı yaparak Başkan Gül’e destek verdiler

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle