Hoşgeldiniz  

Başkan Gül’den cemevi açıklaması

Semih Köken | 25 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Başkan Gül’den cemevi açıklaması

KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül, ilçeye en kısa sürede cemevi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

 

Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi Başkanı Ersegün Çam, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret ederek Kemer’e bir cemevi yapılması talebini içeren dilekçe verdi. 2009’da yeniden başkan seçildiği günlerde hem Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticilerine, hem de Kemer Şubesi’nin o dönemki başkanına ilçeye bir cemevi yapma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Gül, “2009 yılında Alevi Kültür Derneği’ne belediyemizin büyük bir salonunu tahsis etmiştik. O tahsisi her yıl uzattık. Şimdi de Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şube Başkanımızdan ilçemize bir cemevi yapılmasını talep eden dilekçeyi teslim aldım. Bana bu onuru yaşattığı için Dernek Başkanımız Ersegün Çam beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HER BAŞKANA NASİP OLMAZ”

 

Cemevinin yapımını geciktiren nedenleri anlatan Başkan Mustafa Gül, “Bu güne kadar imar planı sorunumuz vardı. İlk yapılan imar planı arsa ofisinde kaldı. İkinci dönem imar planını ben yaptım. Sonraki dönemin belediye başkanı kullanabileceğimiz arsaları sattığından dolayı arsa sıkıntımız doğdu. Yeni imar planı üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık ve bitirdik. Dernek başkanından aldığımız dilekçeyi hemen işleme koyacağız. Cemevi için düşündüğümüz bir yer var. Ancak yasal süreçleri tamamlamamız gerekiyor. Konu ilk meclisimizde gündeme getirilip ilgili komisyona havale edilecek. Komisyon yer belirleme işlemini tamamladıktan sonra konuyu tekrar meclisimize getirecek. İnşallah meclisimizde arsa tahsisini onaylayıp üstüne Kemer Cemevi binamızı en kısa sürede inşa edeceğiz ve birlikte hizmete açacağız. Bu hizmet her belediye başkanına nasip olmayacak bir hizmettir” diye konuştu.

 

BAŞKAN GÜL’E TEŞEKKÜR

 

Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şube Başkanı Ersegün Çam da “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül sayesinde Kemer’de bir cemevimiz olacak. Aleviler ibadetlerimizi sağlıklı yapabileceğimiz bir mekana kavuşmuş olacağız. Belediye Başkanıma ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle