Hoşgeldiniz  

Başkan Gül: Erken rezervasyonlar sevindirici

Semih Köken | 03 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Başkan Gül: Erken rezervasyonlar sevindirici

 KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Baltık ülkelerinden ve Rusya’dan gelen erken rezervasyonlar sevindirici. Fiyatlarda da yükselme var” dedi.

Kemer Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda 14 gündem maddesi karara bağlandı. Meclis gündemine geçilmeden konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Gül, ilçe turizminin son durumu değerlendirdi. Bu yıl iyi bir turizm sezonu geçireceklerine inandığını kaydeden Başkan Gül, “2016 yılında çok kötü bir turizm sezonu yaşadık. Turistik işletmeler büyük zararlar etti. Belediye olarak biz de alacaklarımızı alamadık. Ancak durumu yakından bildiğimiz için herhangi borç takip işlemi yapmadık. 2017 yılında ise Antalya’ya 10 milyon turist gelirken, bunun yaklaşık 4 milyonu Kemer’imize geldi. Gelir açısından çok iyi bir sezon geçirmesek de doluluk bakımından iyi bir sezon oldu. Şu günlerde ise Baltık bölgesinden önemli oranda erken rezervasyonlar geliyor. Rus pazarından da yavaş yavaş rezervasyonlar başladı. Önümüzdeki günlerde rezervasyonlarda daha da artış bekliyoruz. Avrupa’dan gelecek turist sayısı da artacaktır. Otelcilere sorduğumuzda oda ücretlerinin geçen yıla oranlar 2-12 dolar arasında artış sağlandığını belirtiyor. İlçemizdeki gelir açığını 3-5 yıla kapatırız diye düşünüyorum” dedi.

YERLİ TURİST ATAĞI

Yerli turisti de çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Mustafa Gül, “Yerli turistteki pazar payının yüzde 35’ini Kemer’imize çekmeyi ve ilçemize 750 bin turist getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda önemli çalışmalar yaptık. Adana, Gaziantep ve Hatay’da tanıtımlar gerçekleştirdik. Bu kentlerdeki bütün seyahat acentelerini ziyaret ettik. Şimdi sırada Ankara da var. KETOB, KETAV ve Kemer Belediyesi olarak 9-11 Ocak tarihlerinde gerçekleştireceğimiz programla Ankara’daki 700 seyahat acentesi yetkilisiyle görüşeceğiz. Ardından Karadeniz ve Marmara’da tanıtım turlarımız olacak. Sezonumuzun iyi gitmesini diliyorum” diye konuştu.

GÜL’DEN İŞÇİLERE MÜJDE

Başkan Mustafa Gül’ün açıklamalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Meclis Denetim Komisyonu’na CHP’li Semih Top, MHP’li Ahmet Ali Güven ve Ak Partili Yunus Nergiz seçildi. Meclis toplantısında ayrıca sözleşmeli personellere ve zabıta memurlarına ödenecek ücretlerin belirlenmesi, belediyeye bir harita mühendisi alınması ile ilgili maddeler oybirliğiyle kabul edildi. Bu maddeler görüşülürken açıklamalarda bulunan Başkan Gül, “Belediyemiz tarafından bir şirket kurulacak ve tüm işçilerimiz artık belediyemizin kadrolu işçileri olacak. Bu düzenlemeyi nisan ayına kadar tamamlayacağız. O zamana kadar işçilerimize maaşlarını doğrudan temin yoluyla ödeyeceğiz” diye konuştu.

BELEDİYE HESTOUREX’E KATILACAK

Meclis toplantısında ayrıca Yeni Kemer Belediye Spor Kulübü Derneği’ne yapılan araç tahsis süresinin 1 yıl uzatılması kabul edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarıyla spor kulüpleri tarafından talep edilen belediye araçlarının il içi ve il dışı görevlendirilmesi de karara bağlandı. Mecliste kabul edilen bir diğer konu ise 5-8 Nisan 2018 tarihinde 2’ncisi yapılacak olan ‘HESTOUREX Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuar ve Kongresine’ Kemer Belediyesi’nin de katılması oldu.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya / Kemer – KEMER

Foto 1 indir

KEMER BELEDIYE MECLISI 2018 YILININ ILK TOPLANTISINI YAPTI. TOPLANTIDA 14 GUNDEM MADDESI KARARA BAGLANDI. MECLIS GUNDEMINE GECILMEDEN KONUSMA YAPAN BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GUL, ILCE TURIZMININ SON DURUMU DEGERLENDIRDI.(FOTO:KEMER-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle