Hoşgeldiniz  

Başkan Böcek, “Bu projelerle tasarruf sağlıyoruz”

Semih Köken | 10 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Böcek, “Bu projelerle tasarruf sağlıyoruz”
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiyede çöp aktarma istasyonu ile yer altı çöp konteyneri üretim tesisini yerinde inceledi.

“Çöp Aktarma İstasyonu”nda çalışmaları yerinde inceleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu projeyle yılda bir milyon lira tasarruf sağladıklarını söyledi. Kendi ürettikleri yer altı çöp konteyneri mekanizması ile de 550 konteynerin yer altına alındığını bildirdi. ÇÖP AKTARMA İSTASYONU İLE TASARRUF Konyaaltı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün şantiyesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan  Çöp Aktarma İstasyonu ile yılda bir milyon lira tasarruf sağladıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şöyle konuştu; “İlçemizde toplanan çöpleri her gün 15 kamyonla 45 kilometre uzaklıkta yer alan Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na taşıyorduk. Bu bizim maliyeti yüksek bir işimizdi. Öyle ki yılda sadece akaryakıt için 500 bin lira gibi bir harcamamız oluyordu. Personel ve diğer giderlerle maliyet bir milyon lirayı buluyordu. Tüm bu giderleri minimuma indirecek bir projeyi hayata geçirdik. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Çöp Aktarma İstasyonu’nu kurduk. 15 kamyonla taşınan çöpleri artık iki tır ile taşıyoruz. Böylelikle hem akaryakıttan tasarruf ediyor, hem de burada görevli personelimizi bir başka işte çalıştırabiliyoruz. Buda bize yılda bir milyon lira gibi bir tasarruf sağlıyor.”

YER ALTI ÇÖP KONTOYNERLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen “Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi”ni bir adım daha ileri taşıyan Konyaaltı Belediyesi, bu konteynerlerin yerleştirildiği mekanizmayı kendi atölyelerinde üretiyor. Bu atölyede çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak amaçlarının, bu ilçede yaşayan herkese kolay ve modern bir yaşam sunmak olduğunu söyledi. Bunu da mümkün oldukça düşük  bütçelerle sağlamaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Böcek,   öncelikli olarak okul ve kamu kurumları çevresinde bulunan konteynerlerin tamamını yer altına aldıklarını kaydetti.

Nüfusun yoğun olduğu sitelerde sayıca fazla olması nedeniyle konteyner kirliliği yaşandığını bildiren Başkan Böcek, proje kapsamında bu bölgelerde ki konteynerleri de yer altına aldıklarını ifade etti. Şu ana kadar 250 ayrı noktada 550 konteyneri yer altına aldıklarını söyleyen Böcek, bu projeyle hem tasarruf ettiklerini hem de araç ve yaya trafiğinin daha düzenli hale geldiğini bildirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle