Hoşgeldiniz  

Başbakan’a 3 dakikada Antalya’yı anlatacak

SEMİH KÖKEN | 07 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların katılımıyla 8 Nisan’da düzenlenecek 8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Antalya’nın sorunları ve çözüm önerilerini aktaracak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların katılımıyla 8 Nisan Çarşamba günü 81 ilin oda ve borsa başkanlarının katılımıyla 8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası düzenlenecek. Şuraya Antalya’dan, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Alanya, Manavgat ve Kumluca oda ve borsa başkanları katılacak. Her il adına bir kişinin kendi iline ilişkin sorun ve çözüm önerilerini Başbakan Davutoğlu ve bakanlara anlatacağı şurada, Antalya’nın sorunlarını ATSO Başkanı Davut Çetin sunacak.

HER İLE SADECE 3 DAKİKA

Şurada Antalya’nın sorunları ve çözüm öneriyle ilgili 3 dakikalık sunum yapacağını belirten Davut Çetin, 3 dakikaya sığdırmaya çalışacağı konuları şöyle anlattı:

“Antalya’nın ulaşımı var. Alanya ve Manavgat’a da ulaşım var. 150 km yol üzerinde 70 tane ışık var, saydık. 70 tane kırmızı ışıkla kesilen bizim Alanya yolumuz var. Bunun bir an evvel otoban olarak Antalya’dan Alanya’ya bağlanması gerekiyor ve bunun devamı da Mersin’e bağlanıyor ve çok önemli. Limanımızı konuşacağız. İzmir’den Mersin’e kadar başka liman yok ve Antalya limanının geliştirilmesi gerekiyor. Hızlı tren projeleri. Enerji, elektrik kesintileri had safhada ve CLK’nın yatırımları yetersiz. Yeni açılacak turizm bölgeleri var. Yol nedeniyle açılan bölgeler var. Kırcami örneğin çok büyük yerleşim alanı ve yatırımlar yetersiz kalacak. Bununla ilgili bütçe gerekiyor. Turizmde Rusya ve Avrupa’daki durumu anlatacağız. Oymapınar’da çok büyük turizm alanı ilan edilmiş bir bölge var yeniden ele alınması gerekiyor. Tarım ihtisas organize sanayilerine önem veriyoruz. Korkuteli’nde kendimiz kurduk mermer ihtisas üzerine ve gıda çalışılıyor. Manavgat’ta ta çalışılıyor gıda ihtisas OSB. Çevre sorunları, nehirlerin üzerine kurulan HES’ler Alakır ve Ahmetler’deki gibi. Kum çakıl, taş mermer ocaklarının ruhsatlandırma şekilleri turizme tarıma zarar veriyor. Bunları anlatacağız.”

DAHA ÖNCE BÖLGESELDİ

Geçen yıllarda bu sunumların bölgesel olarak yapıldığını belirten Davut Çetin, “İyi ki bu kez illere çevrilmiş. Antalya, Isparta ve Burdur üçünün sorunu bir kişi tarafından anlatılıyordu ve şimdi il il anlatılacak. Çarşamba günü sabah tüm oda ve borsa yönetim ve meclis başkanlarıyla gidiyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle