Hoşgeldiniz  

Balıkçılık ve Sucul Canlılar Sempozyumu Kemer’de başladı

Semih Köken | 05 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Balıkçılık ve Sucul Canlılar Sempozyumu Kemer’de başladı

20 farklı ülkeden 60’ı yabancı yaklaşık 500 bilim insanı, akademisyen ve uzman katıldığı Uluslararası Balıkçılık ve Sucul Canlılar Sempozyumu, Kemer’de başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Balıkçılık ve Sucul Canlılar Sempozyumu Limak Limra Otel’de başladı. Sempozyuma, 20 farklı ülkeden 60’ı yabancı yaklaşık 500 bilim insanı, akademisyen ve uzman katılıyor. 2 yılda bir yapılan sempozyumda, su kalitesi izleme ve yönetimi, su ürünleri işletme ve teknolojisi, balık hastalıkları, biyo-teknoloji ve genetik, balıkçılık biyolojisi ve yönetimi, sucul biyolojik çeşitlilik ve su ürünleri yetiştiriciliği konuları tartışılacak.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Mahir Kanyılmaz, sempozyumun bu yıl 12’ncisinin düzenlendiğini söyledi. Kanyılmaz, sempozyumda yabancı katılımcılara hem ülkeyi tanıtma hem de bilimsel faaliyetleri anlatma fırsatı bulacaklarını aktardı.

Hacettepe Üniversitesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Yerli, balıkçılık ve akuatik bilimler konusunda Türkiye’nin eksikleri olduğunu anlattı. Yerli, şöyle dedi:

“Görünürde güçlü bir mevzuatımız var ama bu alana yansımıyor. İlerleyen zaman içerisinde mevzuattan gelen araçları teknik araçlarla birleştirmeye başladık. Gemi izlemesi, balıkçıların izlenmesi, balıkçılıkla uğraşan nüfusun sosyo-ekonomik durumunu gözden geçirilmesi gibi birçok faktör artık daha iyi takip ediliyor. Günümüzde hala aşırı ve kaçak avcılık sorunları yaşıyoruz. Balıkçılık ve balıkçılığın yan kolları ile uğraşan insanların bu konuyu iyi anlamasıyla orantılı. Avladığımız balığın bir defa tabiata yavru verip sonra avlanmasını tavsiye ediyoruz. Bu avlanma boyu denen yasağı getiriyor. Yani canlıya bir defa üreme şansı verdikten sonra avlanmasını istiyoruz. Bunu ülke genelinde yapabilirsek başarılı bir balıkçılık yönetimi olacaktır. Hedefimiz de budur.”

Sempozyum 5 Kasım’da sona erecek. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle