Hoşgeldiniz  

Bakanlıktan 3 deniz ambulansı istendi

Semih Köken | 26 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bakanlıktan 3 deniz ambulansı istendi

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya’nın 640 kilometrelik sahil şeridi ile Muğla’dan sonra sahil şeridi en uzun il olduğunu söyledi. Hülür, ‘denizde ambulans gerekir mi’ noktasında bakanlığıın bir çalışması olduğunu belirterek, “Bu anlamda bir de çalıştay yapıldı. Çalıştaya ilimiz de davet edildi. Biz de İl Ambulans Servisi Başhekimi Yusuf Günay’ı görevlendirdik. Kendisi bizim deniz ambulansı talebimizi çalıştayda gündeme getirdi” dedi.

Bakanlığın belirleyeceği kriterlerin önemli olduğuna dikkat çeken Ünal Hülür, “Burada ne esas alınacak? Sahil mi, nüfus yoğunluğu mu, vaka sayısı mı? Şu anda denizde bir olay olduğu zaman, hem Sahil Güvenlik, hem Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğümüzde hem de kara ambulanslarımız olmak üzere olağanüstü durumlara çok rahat müdahale edebilecek kapasitemiz var. Bakanlığın özellikle Muğla ve Antalya için deniz ambulansı konusunda ciddi bir çalışması var” diye konuştu.

G-20 Liderler Zirvesi sırasında Çanakkale’den deniz ambulansının Antalya’ya geldiğini hatırlatan İl Sağlık Müdürü Hülür, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Antalya’da deniz ambulansımız yok ama bu konuda resmi yazışmalarımız var. Nasıl bir tekneye ihtiyacımız olduğu yönünde araştırmalar sürüyor. Çünkü bunun bakımı, kullanımı büyük önem taşıyor. G-20’de Çanakkale’den gelen gemi otelin sahiline yanaşamadı. Yükseklik orada daha azdı. Deniz ambulansı için işletme ve istasyon kriterlerine de dikkat ediyoruz. İstasyon Demre’de mi olmalı, merkez de mi olmalı? Trafik akışını da Ulaştırma Bakanlığı bilir. Biz sadece talep ettik.”

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, sadece gemi batmaları değil, gemilerden gelebilecek bulaşıcı hastalıkları önlemeye yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

‘3 AMBULANS TALEP ETTİK’

İl Ambulans Servisi Başhekimi Yusuf Günay ise deniz ambulansı alımı konusunda Antalya’nın hedef iller arasında olduğunu söyledi. Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul başta olmak üzere bakanlığın bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Günay, şöyle dedi:

“Antalya için adet belirlemesi yapılıyor. Antalya için doğu, batı ve merkez olmak üzere 3 ambulans talep ettik. Çünkü bunlar 40 nat hız yapıyor. Bunun anlamı, 1 saatte 100 kilometre hız yapabiliyor demek. Dolayısıyla 3 tane olması Antalya için koruyucu olacaktır. Ayrıca denizde yangın çıkması varsayımı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ile tatbikat yaptık. Artı transit geçen gemilerdeki yaralıları nasıl alacağımız yönünde de eğitimli personelimiz bulunuyor”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle