Hoşgeldiniz  

Bakan Eroğlu Tünektepe Projesi’nin önünü açan imzayı 2 dakikada attı

Semih Köken | 06 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Bakan Eroğlu Tünektepe Projesi’nin önünü açan imzayı 2 dakikada attı

Bakan Eroğlu’ndan  Türel’e imza sürprizi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın sembollerinden biri haline gelecek Tünektepe Projesi’yle ilgili ön izin talebini kendisine arz edildikten 2 dakika sonra imzaladı. Bakan Eroğlu, “Bunlar eski Türkiye’de 3 sene de çözümlenmezdi” dedi. Başkan Türel, jet imzanın Antalya’nın en şanslı dönemini yaşadığının en güzel teyidi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’ya büyük değer katacak, kentin yeni sembolü olacak Tünektepe Projesi’ne, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan jet izin geldi. Bakanlığının toplu açılış töreni için Antalya’da bulunan Bakan Eroğlu, Tünektepe Projesi’nin yapılacağı alanla ilgili Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden istenen ön izin talebini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kendisine arz ettikten 2 dakika sonra imzaladı. Bakan Eroğlu, “Dünya çapında, muhteşem bir tesisi Tünektepe’de yapmak için Başkan Türel, gerekli izni istedi. İmzasını hemen attık. Anında 2 dakika içinde sorun çözüldü. Eski Türkiye’de olsa 3 senede çözümlenmezdi” dedi.

SÜRPRİZ OLDU

Bakan Eroğlu’nun hızı ve imza sürprizi karşısında şaşkına dönen Başkan Türel, “Sayın Bakanımızın hızını biliyoruz ama bu kadarını da beklemiyordum. Ne kadar teşekkür etsek az. Sürpriz oldu. Bizlere göstermiş olduğunuz kolaylık Antalya’da böylesine büyük eserlere dönüşüyor. Gerek Boğaçayı projemizde, gerek Tünektepe projemizde verdiğiniz destekler için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

EN ŞANSLI DÖNEM

Antalya’nın en şanslı dönemlerinden birini yaşadığını vurgulayan Türel, “Eskiden eski Türkiye’de bu izinleri almak seneleri alırdı. Ancak şükürler olsun başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Bakanlarımızın Antalya’ya olan özel ilgileriyle artık bunlar çok kısa sürelerde çözülüyor. Eski Türkiye’de seneler süren meselelerin Tünektepe’de olduğu gibi dakikalar içerisinde çözülmesi Antalya’nın en büyük şansıdır. Antalya’daki birliğin ve uyumlu beraberliğin büyük eserlere dönüşmesi, Antalya’nın çok şanslı bir dönem geçirdiğinin de en önemli teyitlerinden bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

AKDENİZ FOKLARI ARASINDA TURUNCU KÜRE

Bakan Eroğlu’na Tünektepe Projesi’nin sunumu da yapan Başkan Türel, “Desteklerinizle kazandıracağımız Tünektepe Projesi, Antalya’nın adeta çok önemli sembolik değeri olacak. Dubai de bir otel konaklamanın dışında günü birlik turların çok önemli çekim merkezi haline gelmişti. Bu proje ile Antalya’da da benzer bir cazibe merkezi oluşturacağız. Projede 3 Akdeniz fokunun arasında bir tane devasa turuncu küre yer alacak. Şehir terasları bulunacak ve tamamen halka açık olarak günü birlik tesis olarak hizmet verecek. Gece görüntüsü ise Antalya’ya ayrı bir görsellik getirecek” diye konuştu.

ANTALYA’NIN SİMGESİ OLACAK

Antalya’nın yeni çekim merkezi olacak Tünektepe Projesi’nin ilk adımı, 50 yıldır hayal olan Sarısu-Tünektepe Teleferik hattının hizmete girmesiyle atıldı. Projenin bir sonraki adımında Döner Gazino’nun bulunduğu Tünektepe’de Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak. Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Proje gerçekleştiğinde

Antalya’ya gelen herkes, nasıl ki New York’ta Özgürlük Heykeli’ni konuşuluyorsa Antalya’da da Tünektepe’yi konuşacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle