Hoşgeldiniz  

Bahçeli teşkilatını uyardı: Bizi HDP ile çatıştırmak istiyorlar.

SEMİH KÖKEN | 19 Mayıs 2015 | Gündem A- A+

Bahçeli: “Hiçbirinizi çatışma içinde görmeyeceğim.”

Adana ve Mersin’de HDP’ye düzenlenen bombalı saldırılar, “kim yaptı” tartışmasına dönerken MHP teşkilatından parti yönetimine AKP’yi adres gösteren, “Bizi HDP ile çatıştırmak için kışkırtma yapıyorlar” şikâyetleri geldiği ortaya çıktı. Şikâyetler Adana ve Mersin saldırıları öncesi yoğunlaştı. Seçim kampanyası süresince HDP’ye yönelik Türkiye çapında sayısı 60’ı bulan saldırı, MHP’ye de farklı bir boyutta yansıdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hiçbirinizi çatışma içinde görmeyeceğim. İşinize bakın” diyerek teşkilatı HDP konusunda kesin bir dille uyardı.

Akşener’e: Namus kavgası
Devlet Bahçeli, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener’e yönelik kaset tartışmasında sessiz kaldığı eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli, Akşener’i aradığını, üzüntülerini bildirip soğukkanlı olmasını söylediğini belirtti. Bahçeli, “Bu konuların bir hanımefendi için söylenmeyecek en büyük alçaklık” olduğunu vurguladı. MHP’nin 2011’de yaşadığı kaset olayının yeniden güncelleştirilmesi oyununa düşülmemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “namus kavgası” uyarısı yaparak şunları söyledi:
“Namus önemli bir davadır, ne toprak ne de çatışmada hayatını kaybeden bir ailenin ferdiyle ilgili davaya benzer. Bunu bugün kimse dikkate almıyor ama toplum hafızası önemlidir. Namus davasına dönerse zaten siyasetin bir anlamı kalmaz.”

‘Halk tiksiniyor’
Erdoğan’ın televizyon konuşmalarını eleştiren Bahçeli, “Toplum, Cumhurbaşkanı’na tiksinti duyuyor. Erdoğan konuştukça aileler televizyonlarını kapatıyor, başka kanala geçiyor” dedi.
Erdem Gül / Cumhuriyet –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle