Hoşgeldiniz  

Bahçeli: Kaçınız bir hafta tatil yapabildi?

SEMİH KÖKEN | 18 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da yaptığı konuşmada çarpık turizm politikalarının sektörü giderek yabancılaştırdığını söyledi. Bahçeli, “Yabancının yemeğini yapıyoruz. Taşıtlarla gezdiriyoruz. Hizmetinde bulunuyoruz. Bahşişi ile yetiniyoruz. Kaçınız bu otellerde tatil yapabildi? Kaçınız bu otellerin kapısından girebildi? Kaçınız yılda bir hafta tatil yapabildi?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumartesi günü ilk mitingini Antalya’da gerçekleştirdi. Geceyi kentte geçiren Bahçeli, Turgut Özal Spor Salonu önünde gerçekleşen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. 7 Haziran seçimlerinin bir siyasi partinin tercih edilmesinden öte milli bir anlam taşıdığını belirten Bahçeli, “Sandıkta milletimizin bekası oylanacaktır. Sandıkta Türkiye’mizin geleceği belirlenecektir. Türkiye, ya AKP ile eksik kalmış bir yıkımı tamamlayacaktır ya da kendi geleceğini kendi azim ve kararıyla tayin edecektir” dedi.

Bahçeli, Ak Parti iktidarları döneminde ‘tahrip edilmemiş hiçbir milli varlığın, israf edilmemiş hiçbir değerin’ kalmadığını savundu.

TÜRKİYE TELEKULAK ÇETELERİNİN MERKEZİ

Türk milletinin teslim alınmak istendiğini ve bu nedenle tehlikenin büyük ve vahşi olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Tehlike her yandadır. Her kesimi sarmıştır. Tehlike elden çıkarılmak istenen Kıbrıs’tadır. Tehlike soydaşlarımızın katledildiği Kerkük’tedir. Tehlike kaçak ve karanlık saraydadır. Tehlike AKP – HDP – PKK – Barzani ittifakındadır. Türkiye tehlikelere teslimdir. Milli güvenlikle ilgili değerlendirmeler bir tek kişinin keyfine kalmıştır. Adalet kundaklanmaktadır, hukuk katledilmektedir, ahlak yerlerde sürünmektedir. Kimsenin kimseye güveni kalmamıştır. AKP korku devletini kurmuştur. Telefonlar dinlenmiş, haneler gözetlenmiş, insanlar izlenmiştir. Demokratik hak ve özgürlükler ağır bir operasyon geçirmiştir. Türkiye telekulak çetelerinin merkezi haline gelmiştir. Türkiye kumpasçıların eline geçmiş, rüşvetçilerin, rezillerin tutsağı olmuştur.”

“AKP MUSİBETİN VAHASIDIR”

Ak Parti’nin tehdidin yegane kaynağı durumunda olduğunu söyleyen Bahçeli, “AKP musibetin vahasıdır” dedi. Bu ortamda konunun artık iyi veya kötü yönetim konusu olmaktan çıktığını söyleyen Bahçeli, “Doğru icraat, yanlış icraat tartışması olmaktan çok farklı noktalara gelmiştir. Devlet ve milletçe var olma, yok olma noktasına dayanmıştır. AKP bütün bu felaketin gerçek ve ilk sorumlusudur” diye konuştu.

BOZUK PLAK İSTİKRAR

Türkiye’nin Ak Parti ile ‘soygun, ihanet, talan ve sömürü döngüsüne mahkum’ olduğunu savunan Bahçeli, Türkiye’nin Ak Parti ile birlikte açlıkla, adaletsizlikle, ahlaksızlıkla ve asayişsizlikle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türkiye’nin yapay çatışma ve cepheleşmelerle vakit kaybettiğini iddia eden Bahçeli, “Ancak birileri bu rezaletlerin adını istikrar koymuş, bozuk plak gibi tekrarlayıp durmaktadır. Şimdi diyorlar ki, ‘AKP giderse istikrar bozulurmuş. AKP iktidardan inerse istikrardan eser kalmazmış’ Erdoğan’a göre, bizim istikrar diye bir derdimiz yoktur. Davutoğlu’na göre istikrar demek ‘AKP’ demekmiş. Vicdanına güvendiğim değerli Antalyalılar, bu Türkiye tablosunun neresinde istikrar görüyorsunuz? Bu kaosun, bu yalan sultasının, ihanet ve melanet saltanatının neresini istikrar buluyorsunuz?” diye konuştu.

İstikrar adına Ak Parti’nin devamını isteyenleri ‘işbirlikçi, bölücü, yağmacı, Türk düşmanı’ olmakla itham eden Bahçeli, “İstikrar adına AKP’yi isteyenler Sevr sevdalılarıdır. İstikrar adına AKP’yi gözleyenler faiz lobisi, rant lobisidir. İstikrar adına AKP’yi tercih eden 17- 25 Aralık’ta yakayı ele veren rüşvetçi, hırsız ve utanmaz yandaşlardır. Kargaşa, kavga, hakaret, işsizlik, açlık, soygun. Bu mudur istikrar, istikrar denilen bu tahribat mıdır?” dedi.

AKP’NİN KİME YARADIĞI ORTADA

Türkiye’de halka yansıyan bir istikrar olmadığını, karşısında ‘ceplerini dolduran güruhun’ sayısında istikrarlı bir artış olduğunu savunan Devlet Bahçeli, “Nitekim sayısı 4 olan dolar milyarderleri AKP döneminde 24’e kadar çıkmıştır. AKP’nin kime yaradığı da böylece ortaya çıkmıştır” dedi.

Türkiye’de 20 milyon kişinin yoksul, 1 milyon kişinin aç olduğunu belirten Bahçeli, “Yolsuzlukta istikrar vardır. Giderek tırmanmakta, tarihi rekorlara imza atmaktadır. Vurgun ve hırsızlıkta istikrar vardır. Çığ gibi yayılmaktadır. Bunların istikrarlı Türkiye dedikleri budur. Yağma ve talan düzeninin devamını isteyenlerin istikrardan anladıkları bunlardır” diye konuştu.

DAVUTOĞLU’NA ‘SEROK AHMET’

Böylesi bir ortamda Türkiye’nin 7 Haziran seçimini kaçırma şansı olmadığını söyleyen Bahçeli, “Dört yıl sonra artık her şey için çok geç kalınmış olacaktır. Antalya 17- 25 Erdoğan ve Serok Ahmet’ten hesap sormak üzere artık kararını vermiştir” dedi.

“TURİST GELİYOR TATİL İÇİN, VATAN EVLADI HİZMET İÇİN”

Antalya’nın Türkiye’nin en güzel yörelerinden biri olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Bahçeli, alanı dolduran partililere şöyle seslendi:

“Bu tabloda Antalyalılar yoktur. Etrafınızda bir cennet var, ancak sizler güzelliklerden mahrumsunuz. İmkanlar size kapalıdır. Çünkü cebinizde paranız yoktur. Hepsinden önemlisi eğlenecek takatiniz yoktur. İnsanca paylaşım ve adaletli bölüşümden payınızı alamadığınız ortadadır. Geçim peşindesiniz, hayat mücadelesiyle uğraşıyorsunuz. Var olan zenginliğin içinde olanlarınız ise başkalarına hizmetle meşguldür. Birileri eğlenirken, sizler bakıyorsunuz. Birileri gezerken, sizler zorluklarla boğuşuyorsunuz. Yorulan siz, dinlenen başkalarıdır. Üreten siz, tüketen başkalarıdır. Antalya’daki eşitsizliği, adaletsizliği açıkça görüyorum. Yurt dışından turist geliyor tatil için. Anadolu’dan Toroslar’dan, Teke’den ise vatan evladı geliyor turiste hizmet için.”

Kentte gelir dağılımı adaletsizliğinin alarm verir durumda olduğunu savunan Bahçeli, bunun nedeni olarak işaret ettiği çarpık turizm politikalarının turizm sektörünü giderek yabancılaştırdığını söyledi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümet ne yapıyor? Sadece izliyor. Hatta alkışlıyor, destekliyor. Peki biz ne yapıyoruz bu arada Antalyalı olarak, Anadolu’nun evladı olarak. Yabancının yemeğini yapıyoruz. Taşıtlarla gezdiriyoruz. Hizmetinde bulunuyoruz. Bahşişi ile yetiniyoruz. Kaçınız bu otellerde tatil yapabildi? Kaçınız bu otellerin kapısından girebildi? Kaçınız yılda bir hafta tatil yapabildi? Güneş sizin, kum sizin, orman sizin, vatan sizin, kaynak sizin. Peki yararlanan siz misiniz?”

“TÜRK MİLLETİ EMEĞİNİ DAHA NE KADAR İSRAF EDECEK”

Antalya’ya gelen turist sayısının kente yansımadığını, ‘herşey dahil’ turizm organizasyonlarının esnafı artık tamamen tükettiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Bahçeli, “Ortada gezinen turist yoktur. Turist oteldedir” dedi.

Tarımda da önemli bir merkez olan Antalya’da iş sorunu olmaması gerekmesine rağmen bölgenin işsiz kaynadığını savunan Bahçeli, “Erdoğan’a baksanız ‘iş beğendiremiyoruz’ demektedir. Davutoğlu’na kansak, Davos’ta önüne gelene iş vaat etmektedir. Antalya’ya baksak felaket görülecektir. Türk milleti, başka milletlerin kalkınması için emeğini daha ne kadar israf edecektir? Türkiye kendi kaynaklarını kendisi için ne zaman harekete geçirecektir?” diye konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle