Hoşgeldiniz  

Bahar balının kilosu 50 lira

Semih Köken | 04 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bahar balının kilosu 50 lira

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde arıcılar kovanlardan bahar balı (acı bal) sağımını yaptı. Bahar balı, kilosu 50 liradan alıcı buluyor.

Gazipaşa’da arıcıların baharın gelmesiyle bakım yaptığı kovanlarda, arılar binbir türlü çiçekten topladığı polenlerle bal yaptı. Bu yıl arıcılar iki kez kovanlardan bahar balı sağımı yaptı. Bahar balının kilosu 50 liradan alıcı buluyor. Bahar balını alan arıcılar, 1600 rakımdaki yaylalara kovanlarını taşımaya hazırlanıyor. Bölgede 44 işletmede 3 bin 948 kovan bulunuyor ve yılda 59 bin ton rekolte elde ediliyor. İlçede arıcılıkla uğraşan işletmeler ise bu yıl toplamda 39 bin 480 lira destekleme aldı.

“VERİM GAYET İYİ”

Hobi olarak 20 kovanla arıcılık yapan öğretmen Mustafa Gazioğlu, mevsimin iyi geçmesi ve çiçeklerin çok iyi olmasıyla bahar balının ikinci sağımını gerçekleştirdikleri anlattı. Gazioğlu, “Bölgemizde binbir türlü çiçekten elde ettiğimiz balın sezonu iyi geçiyor, verim gayet iyi, ikinci sağımı yapıyoruz. Bu çiçek balı oluyor. Fiyatlar da çok iyi, baharda aldığımız balın kilosunu 40-50 liradan satıyoruz” dedi.

“BİRAZ YORUCU”

Artık Toros Dağları’na doğru kovanları çıkaracaklarını anlatan Gazioğlu, “Kovanlardan aldığımız ballı çerçeveleri makinede sağım yapıyoruz. Biraz yorucu oluyor ama aile kalabalık yardım ediyorlar. Balları sağılmış boş çevreleri akşama kovanlara geri koyacağız. Bu gün 10 kovandan aldığımız çerçevelerden, 50 kiloya yakın bal aldık” diye konuştu.

Eşine bal sağımında yardımcı olan Hilal Gazioğlu da “Bal sağımı yapıyoruz. İkinci sağımımız. Eşime yardım ediyorum. Bal sağımı zor da olsa yapabiliyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle