Hoşgeldiniz  

Bağlıkaya, TÜRSAB başkan adayı

Semih Köken | 26 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bağlıkaya, TÜRSAB başkan adayı

DETUR CEO’su Firuz Bağlıkaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Aralık ayında yapılması planlanan genel kurulunda aday olacağını açıkladı. ‘TÜRSAB Değişim Hareketi’ olarak seçimlere hazırlanan Bağlıkaya, TÜRSAB’ın ticari faaliyetlerine son vereceklerini ve üyelerinin ticaretini kolaylaştıran bir kurum haline getireceklerini söyledi.

Seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 28 Eylül 1972 tarihinde kurulan TÜRSAB, Aralık ayında seçime gidiyor. Daha önceki dönemlerde ikinci başkan olarak görev yapan DETUR CEO’su Firuz Bağlıkaya, Aralık ayındaki seçimlerde mevcut başkan Başaran Başaran Ulusoy’un karşısına rakip olarak çıkıyor.

‘TÜRSAB Değişim Hareketi’ olarak ekibiyle seçim çalışmalarını başlatan Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’a şeffaflık gerektiğini belirterek, “TÜRSAB’ın ticari faaliyetlerine son vereceğiz. TÜRSAB’ı ticaret yapan değil, üyelerinin ticaretini kolaylaştıran bir kurum haline getireceğiz” dedi. Üyelerin sorunlarıyla ilgili değişim olmadan çözüm de olmayacağını dile getiren Bağlıkaya, TÜRSAB’ın mevcut kimliğinin ‘demokrasi ve sivil toplum kültürünün henüz olgunlaşmadığı zamanlardan kalma anlayışlar’ tarafından belirlendiğini ve bu kimliğin sektördeki birikmiş sorunları çözmede yetersiz kaldığını kaydetti.

Yönetimi değiştirmenin yetmeyeceğini, yeni bir vizyon gerektiğini belirten Firuz Bağlıkaya, seyahat acentalarının sorunlarının önemli kısmının hukuk yoluyla çözülebileceğini aktardı. TÜRSAB’ın açtığı davaları hatırlatan Bağlıkaya, “Bir dava dilekçesi ile mahkemelerin önüne gitmeden önce, nitelikli bir çözüm paketi ile yasa koyucunun önüne gitmek gerekir. Yükünü seyahat acentelerine yıkan bir birlik olmaktan çıkıp, seyahat acentelerinin yükünü taşıyabilen bir TÜRSAB için birlik olmalıyız” dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

DETUR CEO'SU FIRUZ BAGLIKAYA, TURKIYE SEYAHAT ACENTALARI BIRLIGI'NIN (TURSAB) ARALIK AYINDA YAPILMASI PLANLANAN GENEL KURULUNDA ADAY OLACAGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle