Hoşgeldiniz  

Avukatlar hakkındaki şikayetleri arabulucu avukatlar çözecek

Semih Köken | 01 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Avukatlar hakkındaki şikayetleri arabulucu avukatlar çözecek

ANTALYA Barosu, Arabuluculuk Derneği ile imzaladığı protokolle, şikayette bulunan vatandaş ile avukat arasında arabuluculuk yapacak.

Antalya Barosu ile Antalya Arabuluculuk Derneği arasında vatandaşların avukatlar ilgili yakınmaları, disiplin hukuku işletilmeden önce arabuluculuk hükümleriyle çözümü için protokol imzalandı. Törende konuşan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, bu protokolle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu projeyle toplumdaki uzlaşı kültürüne katkı sağlamak istediklerini belirten Balkan, “Türkiye’de ilk kez bir baro, toplum barışına hizmet etmek amacıyla, hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanunu ve avukatlık kanununa göre, avukatlık hizmet sunumundan doğan yakınma ve tazmin istemlerinin arabuluculuk yoluyla çözümlenmesi için ‘pilot uygulama’ kararı almış ve uygulamaya da başladı” diye konuştu.

Antalya Arabulucular Derneği Başkanı Hayrullah Demir de Arabuluculuk Kanunu’nun 2,5 yıl önce çıktığını, ancak çok fazla bilinmediğini söyledi. Demir, “Arabuluculuk ağır aksak ilerliyor. Bu projeyle avukat- müvekkil arasındaki hukuki uyuşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözümlenmesi konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

SÜREÇ KISALACAK

Baro Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Kaya da Türkiye’de ilk defa bir meslek örgütünün kendi üyeleri ile bu üyelerin verdiği hizmeti alanlar arasında bir bağ kurup barış tesis edilmesine yönelik bir adım attığını kaydetti.

(DHA – Hasan DEMİRBAŞ)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle