Hoşgeldiniz  

AÜ’de ’15 Temmuz ve Demokrasi’ sergisi

Semih Köken | 15 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

AÜ’de ’15 Temmuz ve Demokrasi’ sergisi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ’15 Temmuz ve Demokrasi’ adıyla resim ve heykel sergisi açıldı.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin 15 Temmuz ruhunu yansıttığı farklı alanlardaki eserlerinin yer aldığı sergide konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, “15 Temmuz, ordumuzun içine sızmış olan, kendi üniformamızı giyen ama ne yazık ki dış güçler tarafından yönlendirilen hain çetenin kalkışmasıydı. Demokrasimize, meclisimize, milli iradeye, top yekun tüm milletimize ve devletimize karşı hain bir girişimdi. Ancak hesap etmedikleri bir şey vardı. Tarihi boyunca bağımsızlığını canı pahasına korumuş olan bir millet. 15 Temmuz gecesi de bunu tekrar etti ve hainlere, FETÖ/PDY’ye geçit vermedi” diye konuştu.

 

15 Temmuz gecesi yaşananları unutmamak ve unutturmamak için bundan sonraki yıllarda da üniversite olarak etkinliklerine devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Mustafa Ünal, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Osman Eravşar da, “Üniversite olarak bu vehim olayda hayatlarını kaybeden şehitlerimizin hatırasının yaşatılması, topluma ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla bu sergiyi hazırladık. Sergi, Türk milletinin darbecilere karşı verdiği onurlu direnişi yaşatmak ve şükranlarımızı ifade etmek için ’15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri’ anısına ithaf edilmiştir” diye konuştu.

 

Davetliler açılış konuşmalarının ardından sergiyi gezdi. Sergi, 28 Temmuz 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle