Hoşgeldiniz  

ATSO’ya ABD’li heyetten ziyaret

Semih Köken | 30 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ATSO’ya ABD’li heyetten ziyaret

ABD Ankara Büyükelçiliği Kamu Diplomasisi Müsteşarı Scott Weinhold, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu’nun ev sahipliği yaptığı görüşmede, Antalya, ekonomi ve karşılıklı ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Heyete Antalya ekonomisi ve ATSO’nun faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Osman Avşaroğlu, ATSO’nun 42 bini aşkın üyesi ile kentin en köklü kurumlarından birisi olduğunu, Antalya’nın ise Türkiye’nin tarım ve turizm başkenti olduğunu kaydetti.

 

Turizm sektörünün ülkeler arasındaki sosyal ve kültürel bağların gelişmesi adına da son derece önemli olduğunu belirten Osman Avşaroğlu, “Önümüzdeki süreçte daha fazla ABD vatandaşını kentimizde konuk etmek isteriz. Deniz-kum-güneş turizm ağırlıklı olmak üzere her yıl 10 milyonun üzerinde turisti kentimizde ağırlıyoruz. Antalya binlerce yıllık geçmişe dayanan bir tarihe sahip. Dünyanın en değerli markası olan ‘Noel Baba’nın kilisesi kentimizdedir. Likya Uygarlığı antik kentleri, Aspendos Antik Tiyatrosu gibi pek çok kültürel mirasa sahibiz. Ayrıca turizm çeşitliliği anlamında da kongre turizmi, sağlık turizmi ve spor turizmi alanlarında da çok önemli yatırımlarımız bulunuyor. Türkiye’nin en önemli golf alanlarının yanı sıra her sene binden fazla spor takımına kamp döneminde ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle kış döneminde Antalya’da pek çok kongre düzenleniyor. Sizlerin de yönlendirmeleri ile iş dünyasının düzenleyeceği kongrelere ev sahipliği yapabiliriz” diye konuştu.

 

Antalya’ya ilk kez geldiğini belirten Müsteşar Scott Weinhold ise kentin muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Antalya’da bulunduğu kısa süre içerisinde kente neden Türkiye’nin turizm başkenti denildiğini kendi gözleriyle gördüğünü ifade eden Weinhold, “Antalya çok güzel bir iklime sahip. Tarihi ve kültürel anlamda eşsiz bir kent. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan turizm tesislerine sahip. Buraya neden turizmin başkenti denildiğini anlamak gerçekten zor değil” diye konuştu.

 

Antalya’nın önümüzdeki dönemlerde daha çok ABD’li turiste ev sahipliği yapacağına inandığını ifade eden Weinhold, “Antalya’nın ne kadar güvenli bir kent olduğunu burada bulunduğum süre içerisinde görme imkanı yakaladım. Antalya’nın olumsuz olayların yaşandığı bölgelere uzak bir konumda olduğunu vatandaşlarımıza kendi izlenimlerimizle aktaracağız. Burada olduğumuz süre içerisinde birçok noktanın videoları kaydetme imkanımız oldu. Bunların yer aldığı bir videoyu da en kısa sürede Büyükelçiliğimizin internet sitesinden paylaşacağız” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle