Hoşgeldiniz  

Atso Yönetimi, Türk – Rus İş Konseyi ve Rus Gazetecilerin Konuğu Oldu

Semih Köken | 17 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Atso Yönetimi, Türk – Rus İş Konseyi ve Rus Gazetecilerin Konuğu Oldu

MITT 2017 Moskova Turizm Fuarı için Rusya’da bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Akhmet Palankoev ve Rusya’nın önemli basın yayın organlarının yönetici, muhabir ve editörleriyle bir araya geldi.

Atso Yönetimi, Türk - Rus İş Konseyi ve Rus Gazetecilerin Konuğu Oldu, System.String[]
MITT 2017  Moskova Turizm Fuarı için  Rusya‘da bulunan  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Akhmet Palankoev ve  Rusya‘nın önemli basın yayın organlarının yönetici, muhabir ve editörleriyle bir araya geldi.

Türk – Rus İş Konseyi Başkanı Akhmet Palankoev’un evsahipliğinde gerçekleşen davete, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu Üyeleri  Hüseyin Barut, Ayhan Kızılsavaş, Mehmet Yılmaz ile Rus basın yayın organlarından ITAR-TASS Genel Müdür Danışmanı ve ITAR-TASS  Kafkasya Özel Temsilcisi Boris Kipkeev, Rossiya Segodnya Haber Ajansı Özel Muhabiri Maria Glebova, Interfaks Turizm Editörü Yuliya Batyr, TASS Ajansı’ndan Anna Filipova ve Kavkaz Haber Şefi Musaev Rahzap katıldı.

100 milyar dolar ticaret hayal değil

Geçtiğimiz yaz Rus gazetecileri  Antalya‘da konuk ettiklerini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin,  Moskova‘da iadeyi ziyarette bulunduklarını söyledi. Rus gazetecilerin  Antalya izlenimlerinin  Rusya basınında geniş yer bulduğunu ve olumlu dönüşler aldıklarını anlatan Davut Çetin, “Biz her zaman ticareti ve ekonomiyi ikinci planda tutuyoruz.  Antalya ve  Rusya arasında çok güzel bir dostluk köprüsü kuruldu. Bu dostluğu ileri taşımak için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  Rusya Devlet Başkanı  Putin‘in son görüşmede iki ülke arasında 100 milyar dolar ticaret hedefi koyduklarını da hatırlatan Başkan Davut Çetin, “İlişkilerimizi eski seviyeye getirmeliyiz. Vizesiz giriş yeniden başlamalı. İlişkilerimizi geliştirmek için birbirimize daha sık gelip gitmeliyiz. Bazı ürünlerin ihracatı konusunda yasaklar devam ediyor. Eğer ilişkilerimizi güçlendirirsek 100 milyar dolar ticaret hedefini kısa sürede sağlarız” diye konuştu.

Antalya, Ruslar için  Türkiye‘nin penceresi

Antalya’nın Ruslar için çok özel bir kent olduğunu vurgulayan Akhmet Palankoev da, “Biz  Türkiye‘yi ve özellikle de  Antalya‘yı çok seviyoruz.  Antalya, Ruslar için  Türkiye‘nin büyük bir penceresi. Hangi Rus’a sorsanız  Türkiye‘den önce  Antalya‘yı tanıyor.  Antalya adeta  Türkiye‘nin  Dışişleri Bakanlığı gibi” dedi.

Erdoğan ve  Putin arasındaki görüşmenin önemine vurgu yapan Palankoev, “İki ülke arasında geçmişten gelen büyük bir dostluk var. Liderlerimizin girişimi ile kötü şeyler geride kaldı. Şimdi ilişkilerimiz eskisinden daha sıcak. Biz işadamları olarak liderlerimize destek vereceğiz ve bu dostluk devam edecek” diye konuştu.

Rus işadamlarını ve gazetecileri  Antalya‘ya davet eden ATSO Başkanı Davut Çetin, ziyaretin anısına ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı bir tablo ile Zeytinpark’ta üretilen  Antalya zeytinyağı hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle