Hoşgeldiniz  

Atso Başkanı Çetin: “Darbe Etkiledi, Esnaf Sahiplenmedi”

Semih Köken | 04 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Atso Başkanı Çetin: “Darbe Etkiledi, Esnaf Sahiplenmedi”

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Alışveriş Günlerine esnafın sahip çıkmadığını ileri sürerek, “15 Temmuz darbe girişimi olumsuz etkiledi. Esnaf da sahip çıkmadı. Afişler astık ama söküldü” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ana sponsorluğunda Antalya Tanıtım AŞ. tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Antalya Shopping Days’i (Antalya Alışveriş Günleri) esnaf yalnız bıraktı.

Antalya’nın plaka rakamı 07’den yola çıkarak çekiliş sonucunda hediyeleri de 7 rakamı üzerinden sıralanan alışveriş festivaline 1 Haziran-16 Ağustos tarihleri arasında kredi kartı ile 25 TL ve üzeri alışveriş yapan tüm tüketiciler katıldı. 22 bankanın kredi kartı ve banka kartıyla 25 TL’lik alışveriş yapan talihli tüketiciler, 28 Eylül tarihinde Milli Piyango İdaresi ve noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişle belirlendi. Çekiliş sonucunda 7 otomobil, 7 televizyon, 7 tablet, 7 klima, 77 bisikletin sahipleri belli oldu. Talihliler www. antalyashoppingdays.com web sitesi üzerinden yayımlandı.

Antalya’da kent merkezinde bir otelde düzenlenen toplantıda Antalya Alışveriş Günleri’nin genel değerlendirmesini yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Tanıtım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Manavgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Boztaş, festivale 15 Temmuz darbe girişiminin gölgesinin düştüğünü ve esnafın sahiplenmediğini söyledi.

1 milyon TL harcandı

Festival süresince 94 milyon 885 bin 651 şans numarası elde ettiklerini belirten Hacısüleyman, kazanan talihlilerin 15 Ekim‘e kadar başvurmaları gerektiğini aksi halde haklarının yedeklere geçebileceğine dikkat çekti. 7 arabanın kazananı talihlinin ise 30 Ekim’den sonra belirlenebileceğini de ifade eden Hacısüleyman, “1 milyon TL’lik bir giderimiz oldu. Sponsorlarımız karşıladı bu bütçeyi. Antalya‘da ticari hayatın canlandırılması için yapılan bir işti” dedi.

“Darbe etkiledi, esnaf sahip çıkmadı”

ATSO Başkanı Çetin, ilk defa yaptıkları için bazı eksikliklerin olabileceğini ancak buna rağmen önemli bir iş yaptıklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişinin etkinliğe olumsuz etki yaptığını da belirten Çetin, yapılan tüm çalışmalara rağmen esnafın da sahiplenmediğini belirterek şöyle konuştu:

“15 Temmuz darbe girişiminin etkisi çok oldu o olmasaydı çok daha güzel olacaktı. Bu yılki eksiklikleri de değerlendirerek önümüzdeki yılın hazırlıklarına başladık. Burada kazançlı çıkması gereken esnaftı ama maalesef esnaf sahip çıkmadı. Özellikle çarşı esnafının cadde alışveriş gelişsin istedim ancak bir sahiplenmeme oldu. Afişleri astık ama söküldü. Esnafa yönelik bir şeydi. Önemli olan esnafın ne kazandığıydı. Buna biraz daha şehrin sahiplenmesi lazımdı.”

MATSO Başkanı Boztaş da istemedikleri tüm olumsuzluklarla karşılaştıklarını belirterek “Manavgat ölçeğinde tanıtımı yapmak için gayret ettik. İstemediğimiz bütün olumsuzluklar hayatımıza girdi bu nedenle üzgünüz. Çok mütevazi bir bütçeyle bu işi yaptık. İstanbul ve Ankara‘da bu işler çok büyük bütçelerle yapılıyor. Dilediğimiz bunun geleneksel hale gelmesidir. 5 yılın sonunda veriler daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle