Hoşgeldiniz  

Atıklar sanata dönüştü

Semih Köken | 11 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Atıklar sanata dönüştü

ANTALYALI sanatçılar, atık maddeleri değerlendirip sanatla buluşturdu. Her türlü kâğıt, meyve çekirdeği, kurutulmuş meyve kabuğu, kırık cam, plastik şişe, tabak ve deniz taşları kullanılarak oluşturulmuş eserler Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde bir araya getirildi.

Antalya’da kâğıt katlama sanatının ilk yaratıcısı Hikmet Özkaya, atık kâğıtları sanata kazandıran Gönül Çınar, deniz taşlarını, atık maddeleri tuvale aktarıp rengârenk duvar panoları üreten Yasemin Çınar, atık bez, düz zemin karton, mukavva, kontra plak gibi malzemeler üzerine akrilik boya resim ve desen çalışan Canan Figen Özkaya sanat şaheserleri yarattı.

Kâğıtları çöpe atılmaktan kurtarıp, katlayarak, kıvırarak desenli tablo, duvar panosu ve çeşitli dekoratif süs eşyalarına dönüştüren Hikmet Özkaya’nın eserleri, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Özkaya, atık kâğıtları sanat eserine dönüştürmekteki amacının, sınırsız ve sorumsuz bir şekilde tüketilen kâğıt kaybına bir karşı duruş sergileme olduğunu ifade etti.

“İşe yaramaz” denilen atık maddelerle güzellikler oluşturan Hikmet Özkaya, “Atık gazete, dergi, broşür, mukavva ve kartonları parçalara ayırıp suda yumuşamasını sağlıyorum. Hamur haline dönüştürdüğüm kâğıda tutkal da ilave ederek, değişik şekiller veriyorum. Renklere göre ayırdığım parçaları kurutup, sonra da oluklu karton üzerine çizdiğim desen üzerine yapıştırıyorum. Son aşamada vernik sürüp çerçeveliyorum” dedi.

ANTALYALI SANATCILAR, ATIK MADDELERI DEGERLENDIRIP SANATLA BULUSTURDU. HER TURLU KGIT, MEYVE CEKIRDEGI, KURUTULMUS MEYVE KABUGU, KIRIK CAM, PLASTIK SISE, TABAK VE DENIZ TASLARI KULLANILARAK OLUSTURULMUS ESERLER AYDIN KANZA SANAT GALERISI'NDE BIR ARAYA GETIRILDI. (HIKMET OZKAYA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle