Hoşgeldiniz  

At üstünde plaj turu

Semih Köken | 24 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

At üstünde plaj turu

Kemer ‘de alternatif turizm aktivitelerinin başında yer alan atlı turlar, son dönemde plajda yoğunlaştı. Özellikle güne romantik başlamak isteyenler için düzenlenen gündoğumu turu yoğun ilgi görüyor.

Kemer’de alternatif turizm aktivitelerinin sayısı artarken, atlı turlar tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. İlçede faaliyet gösteren bir at çiftliği, tatilcilerin talepleri doğrultusunda ormanda at safari konseptinin dışına çıkarak, turları plajda yoğunlaştırdı. Turlar, özellikle gündoğumu romantizmi yaşamak isteyen çiftlerin yoğun ilgisini çekiyor. Gün içersindeki plaj turlarını ise Alman ve Rus turistlerle yerli tatilciler tercih ediyor.

Plaj turuna katılan Ukraynalı 21 yaşındaki Oksana Şabanova, “At binmeyi çok seviyorum. Özellikle plajda ata binmek çok zevkli. Bu ilk değil son da olmayacak” dedi. Rusya’dan tatile gelen 30 yaşındaki İnna Marakhovskaya da “Ata sürekli biniyorum. Kızım da at binicisi ve sahilde olmayı daha çok seviyoruz” diye konuştu.

At çiftliğinde binicilik eğitimi veren İsa Uçar, yılda yaklaşık 10 bin tatilci ağırladıklarını belirterek, “Alternatif turizmin en çok tutulan spor dallarından biri at biniciliği. Sahilde, ormanda ve 4 günlük dağda turlarımız var. Bunlarla insanlara at sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. 4 günlük at turlarına Tahtalı Dağı eteklerinden başlıyor, 2365 metrelik zirveye kadar devam ediyoruz. Bu süreçte köylülerin evlerinde konaklıyoruz ve tamamen organik yemekler yiyoruz. 8 saat sonra atlarımızın bakımını yapıp dinlenmeye geçiyoruz” diye konuştu.

Yabancı tatilcilerin en çok gündoğumu turlarını tercih ettiğini aktaran İsa Uçar, “Aşırı talep var ve romantik bir tur. Plajda sabah erkenden güneşi doğarken izliyoruz” dedi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle