Hoşgeldiniz  

Aşkları Çiçek Serasında Filizlendi

Semih Köken | 13 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da, dünyadaki sevgililere gidecek çiçeklerin yetiştirildiği serada çalışırken birbirlerine aşık olan Murat-Ayşe Yıldız çifti, kızları Hira ile hayatlarını 5 yıldır mutlu bir şekilde sürdürüyor.

SÜLEYMAN ELÇİN –  Antalya‘da, dünyadaki sevgililere gidecek çiçeklerin yetiştirildiği serada çalışırken birbirlerine aşık olan Murat-Ayşe Yıldız çifti, kızları Hira ile hayatlarını 5 yıldır mutlu bir şekilde sürdürüyor.

Antalya’da,  14 Şubat Sevgililer Günü için, milyonlarca dal kesme çiçeğin hazırlığı nedeniyle büyük bir hareketliliğin yaşandığı seralar, bir aşk hikayesine de tanıklık ediyor.

Mersin’in  Tarsus ilçesinden 30 yaşındaki  Murat Yıldız ile  Tokat Erbaalı 24 yaşındaki Ayşe’nin yolları, Kundu Turizm Bölgesi’ndeki kesme çiçeklerin yetiştirildiği serada kesişti. Binlerce sevgiliye çiçeklerin hazırlandığı seraya 6 yıl önce çalışmaya gelen  Murat Yıldız, Ayşe’ye ilk görüşte aşık oldu.

Ayşe’nin de Murat’ın duygularına karşılık vermesiyle çift, 5 yıl önce evlendi. Ayşe ve  Murat Yıldız, 2 yaşındaki kızları Hira ile mutlu bir hayat sürüyor ve aşklarının başladığı çiçek serasında çalışmaya devam ediyor.

Murat Yıldız, 6 yıl önce marangozluk yaparken işini bırakarak hayatına yön verecek çiçek serasında çalışma kararı aldığını ifade etti.

Çiçek serasının eşiyle tanışmasına vesile olduğunu anlatan Yıldız, “Eşime ilk bakışta aşık oldum. Hemen kendisine açıldım. O da kabul etti. Ailesi izin vermedi ve kaçmaya karar verdik. Aileden izinsiz evlendik. Evlilikten 2 ay sonra ailesiyle barıştık ve yeniden çiçek serasına dönerek çalışmaya başladık.” dedi.

Günde ortalama 5-6 bin çiçek kesiyorlar

Günde ortalama 5-6 bin çiçek kestiklerini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

“Eşimle sürekli beraber çalışıyoruz. Günün 24 saati birlikteyiz. Eşimle çalışmak çok güzel. Dışarıda çalışsaydı ‘Acaba bir ihtiyacı var mı? Sıkıntısı, rahatsızlığı var mı?’ diye merak edecektim. Birlikte ekmek davası için uğraşıyoruz. Çiçek, aşkı, sevgiyi temsil ediyor. Biz de binlerce çiçeğin içerisinde aşkımızı yaşıyoruz. Eşime bir kere çiçek verdim o da çürüktü. Kafama vurdu, ‘Getire getire bana bunu mu verdin’ diye kızdı. Çiçek benim için hediye gibi gelmiyor ama bu yıl ona güzel bir çiçek hediye edeceğim.”

“Eşimin bana farklı bir çiçek almasını isterim”

Yaklaşık 12 yıldır çiçek serasında çalıştığını anlatan  Ayşe Yıldız da eşiyle çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Eşiyle her gün çiçek kestiklerini söyleyen Yıldız, “Her işi birlikte yapıyoruz. İnsanın sevdiğiyle çiçekler arasında çalışması çok güzel bir duygu. Mutluyum ve umarım bu mutluluğumuz ömür boyu sürer. Eşim günde ortalama 5-6 bin çiçek kesiyor ama 5 yıllık evliliğimizde bana sadece bir defa çiçek verdi. Onu da çürük verdi. Bana serada olmayan farklı bir çiçek almasını isterim. Herkes gibi ben de sevinirim. Çiçeğe alışığım ama yine de mutlu olurum.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle