Hoşgeldiniz  

Askerlere ateş açtılar!

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2015 | Gündem A- A+

TÜRKİYE’ye traktörle Suriye’den kaçak giriş yapmak isteyen 10 kaçakçı, kendilerine müdahale eden askerlere kalaşnikof tüfekle ateş açarak kaçtı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hatay 2′nci Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahasında meydana gelen olayla ilgili şu bilgiler verildi:

“Şehit Çavuş Murat Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi tarafından, Suriye’den Türkiye’ye doğru 10 kişinin bir traktör ve bir adet yatay sondaj makinesi (köstebek) ile yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu tespit edildi. ‘Dur’ ikazına uyulmaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Bu esnada kaçakçılar, kalaşnikof piyade tüfeği ile hudut devriye timine doğru ateş açtı. Açılan ateşe anında ateşle karşılık verilmesi üzerine, kaçakçılar geldikleri istikamette doğru kaçmıştır. Hudut devriye timinin açtığı ateş sırasında seken mermiler nedeniyle traktör üzerinde bulunan 15-20 adet mazot bidonu alev aldı, çıkan yangında bir adet yatay sondaj makinası (köstebek) ile bir adet traktör yandı.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle