Hoşgeldiniz  

ASAT Tarifeleri Başlıyor

SEMİH KÖKEN | 10 Haziran 2014 | Gündem, Siyaset A- A+

ASAT Genel Kurul Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çalışmaları devam eden ek bütçe taslağına göre Antalya su tarifelerinde üç bölgeye ayrılıyor. Bütünşehir Yasası sonrası yasal bir zorunluluğun yerine getirilmesi olan çalışmada zam öngörülmüyor.
 
Kamuoyunda ‘Bütünşehir Yasası’ olarak bilinen 6360 sayılı, tam adıyla ‘On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ kapsamında Antalya’nın 19 ilçesinde, tüzel kişiliği sona eren beldeler ve köylerde tüm su kullanımı Haziran ayıyla birlikte ASAT tarifeleri üzerinden faturalandırılacak.
 
 ASAT Genel Kurulu Plan ve Bütçe Komisyonu’nun çalışmalarını sürdürdüğü 2014 yılı ek bütçe taslağına göre Antalya su tarifelerinde 3 bölgeye ayrıldı. Taslağa göre, kent merkezini oluşturan 5 ilçede, Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı ve Aksu Antalya’nın en pahalı suyunu kullanacak. Mevcut tarifelerde zam öngörmeyen bütçe taslağına göre 5 ilçede meskenler KDV hariç suyun metreküp birim fiyatı için 2.15 TL, işyerleri ise 3.56 TL ödemeye devam edecek. 
 
 Antalya’da ASAT su tarifelerinde ikinci bölgeyi Alanya, Kaş, Kemer ve Manavgat ilçeleri şeklinde oluşturdu. Söz konusu 4 ilçede su kullanımı aylık faturalandırılacak ve KDV hariç metreküp birim fiyatı meskenler için 1.5 TL, işyerleri için 2.25 TL olacak. Yasayla köyden mahalleye dönüşen 4 ilçeye bağlı yerleşim yerlerinde ise su 3’er aylık periyotlar halinde faturalandırılacak ve mesken, işyeri, bahçe ve sera ayrımı olmadan suyun metreküpü KDV hariç 35 kuruştan satılacak.
 
 Demre, Finike, Kumluca, Elmalı, Korkuteli, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Gazipaşa ise ASAT tarafından üçüncü bölge olarak oluşturuldu. 9 ilçede su iki aylık faturalandırılacak ve musluklardan akan suyun metreküp birim fiyatı KDV hariç meskenler 1 TL, işyerleri içinse 1.60 TL olacak. Bu ilçeler ve tüzel kişiliği sonlandırılan Karaöz, Bademağacı, Karaveliler, Ekşili ve Dağbeli belediyelerine bağlı eski köy statüsüne sahip yerlerde ise su 3’er aylık faturalandırılacak ve ayrım olmaksızın suyun metreküpü KDV hariç 25 kuruştan satılacak.
 
 Antalya genelinde otel, motel ve pansiyonlar içinse bölge ayrımı olmaksızın tek fiyat belirlendi. Buna göre bu işyerlerinde suyun metreküp birim fiyatı KDV hariç 2.5 TL olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun son şeklini vereceği ek bütçe taslağının bu ay içinde toplanacak ASAT Genel Kurulu gündemine gelmesi ve karara bağlanması bekleniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle