Hoşgeldiniz  

ASAT Kemer Atıksu Arıtma’yı yeniliyor

SEMİH KÖKEN | 12 Ocak 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

ASAT Kemer Atıksu Arıtma’yı yeniliyor

ASAT kapasitesi üç kez kapasitesi artırılan ve ihtiyaçlara cevap vermeyen Kemer Atıksu Arıtma Tesisleri’ni yıkarak yerine günlük 100 bin metreküp kapasiteli yeni tesis yapacak. Yer altına yapılacak tesis 160 milyon liraya bitirilecek

Yer altında yapılacak
Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl Şubat ayında üzerinde çalıştığı yeni Kemer Atıksu Arıtma Tesisleri Projesi’nde ilk kazmayı vurmak için sona yaklaştı. 160 milyon lira maliyetli projenin Çevresel Etki Değerlendirme ÇED raporu tamamlandı. Üç kez artırılan ve ihtiyaçlara cevap vermeyen Kemer Atıksu Arıtma Tesisleri’ni yıkarak yerine günlük 100 bin metreküp kapasiteli yeni tesis yapacak. Tesis yer altında yapılacak. Arıtma şu an günlük 21 bin 415 bin metreküp kapasiteyle çalışıyor.

ASAT’a geçti
30 Mart 2014 tarihine kadar Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından 21 bin 415 m3/gün kapasiteli olarak işletilen Kemer Atıksu Arıtma Tesisi 6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümleri gereğince, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan on dört ilçenin kanalizasyon hizmetleri, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) işletmesine geçti.

Günlük 100 bin metreküp kapasiteli olacak
Tesisin, GATAB tarafından işletildiği dönemde, 21 bin 415 m3/gün kapasite için ÇED
Gerekli Değildir Kararı 27 Aralık 2006 tarihinde verildi. Planlanan proje ile mevcutta işletilmekte olan 21 bin 415 m3/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisinin kademeli olarak yıkılması planlanıyor. Yıkılan tesisin yerine, 100 bin m3/gün kapasiteli yeni bir atıksu arıtma tesisi inşa edilerek Kemer İlçesinin bir bölümüne hizmet verilecek.

Yeni tesis yer altında olacak
Tesisin inşaat çalışmalarına, ÇED sürecinin olumlu tamamlanmasının ardından başlanacak. Proje 160 milyon liraya hayata geçirilecek. Planlanan tesis, tamamen toprağın altında yer alacak şekilde yapılandırılacaktır. Bu nedenle tesisin çevreye koku yaymasının önüne geçilebileceği gibi zemin üstünde anfi tiyatro, spor sahaları, sosyal alanlar gibi halka açık kullanım alanları inşa edilerek söz konusu alan değerlendirilebilecek

Kapasitesi 3 kez artırıldı
Kemer Atıksu Arıtma Tesisi, 230 in 800 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde, 800 metrekaresi yüzölçümlü kapalı alanda yer almaktadır. Kemer AtıksuArıtma Tesisi 1. etapta 4 714 m3/gün kapasiteli olarak inşa edilmiş ancak kapasite yetersiz kalınca 2. etapta 8 061 m3/gün’lük bir kapasite artırımına gidildi.. Kemer Beldesinin turistik bir yerleşim olmasından dolayı turistik tesisi sayısı ve belde nüfusu hızlı bir şekilde arttı ve 1999 yılında inşaatına başlanan ve 2003 yılında inşaatı tamamlanarak 3. Kademe işletmeye alındı. Son kapasite artırımı 8 640 m3/gün’lük debiye sahip. Tesis mevcut durumu ile 21 bin 425 m3/gün kapasite ile hizmet veriyor. Planlanan proje ile mevcut tesis yıkılacak ve yerine 100.000 m3/gün kapasiteli yeni bir tesis yapılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle