Hoşgeldiniz  

ASAT GATAB I DEVİR ALIYOR

SEMİH KÖKEN | 08 Nisan 2014 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

GATAB ile ilgili olarak Antalya Valiliği’nce ASAT’a verilen devir listelerini yerinde tespit etmek ve herhangi bir aksaklık olup olmadığı incelemek için 15 kişilik ekip kuruldu. Ekip, dün sabah Kemer’e gelerek GATAB’taki inceleme çalışmalarına başladı.

Yerel seçimlerin ardından kapatılarak, Antalya Valiliği’nde imzalanan protokolle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su Ve Atık İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) bünyesine geçen Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) ile ilgili çalışmalara başlandı. ASAT Genel Müdürlüğü, 15 kişiden oluşturduğu bir ekibi Kemer’e gönderdi. Dün sabah saatlerinde ilçeye gelen ekip, GATAB ile ilgili ASAT’a verilen devir listelerini yerinde tespit etmek ve herhangi bir aksaklık olup olmadığı incelemek için çalışmalar yapıyor.

İŞLEMLER BU HAFTA BİTİRİLECEK

Tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından GATAB ve diğer tüm ilçeleri devir alan ASAT’ın komisyon ekibi de bazı incelemelerini yapacak. İkinci komisyon da personel, araç gereç, demirbaş eşyaların, tesislerin, teçhizatların ve malzemelerin kontrol ve incelemelerini yapacak. Daha sonra ise kesin devir işlemi gerçekleştirilecek. Bu hafta içinde tamamen tüm işlemlerin bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca Kemer Belediyesi’ne de çok sayıda malzemenin devredildiği öğrenildi. Belediye de bir kontrol ekibi oluşturarak, ilgili incelemelerini yapacak. Tespit ve incelemelerden çıkacak olan sonuç raporu, Antalya Valiliği’ne sunulacak.

HİZMET OFİSLERİ KAPANACAK

6360 sayılı yasa gereği GATAB’ın alacak ve verecekleri de ASAT’a geçiyor. Diğer ilçelerinde borcu bulunduğu ve ilçelerden ASAT’a ciddi anlamda bir borç yükü geldiği iddia ediliyor. ASAT, GATAB’ın Kemer merkezdeki ana binasının kiralanmasıyla ilgili olarak uygun şartların hazırlanması halinde çalışmalarına bu binada devam edecek. Aksi halde Kemer’de başka bir bina bulunacak. Ayrıca 2012 yılının Aralık ayında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile eski Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın da katılımıyla ilçe merkezi ve beldelerde açılan hizmet ofisleri de kapatılacak. Tahsilatlar konusunda PTT şubeleriyle anlaşma yapan ASAT, söz konusu hizmet ofislerini de kapatacak.

YALÇIN: DEVİR TESLİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

GATAB’ın incelenmesi ve yerinde tespit yapılması amacıyla oluşturulan 15 kişilik ekibin Kemer’e geldiğini doğrulayan ASAT Genel Müdürü Fethi Şahin, yasa gereği GATAB’ı devraldıklarını ve ilgili devir teslim çalışmalarının da başladığını ifade etti. Yalçın, personelin durumuyla ilgili olarak da şöyle konuştu; “6360 sayılı yasanın çıkarıldığı günden sonra eleman alındı ise, ASAT’a devredilemiyor çünkü personel alımı yasaklanmıştı. Belirli bir sürelik işler için yapılan hizmet alımı olmuşsa ve sözleşmeleri de devam diyorsa, ASAT ile devam edecek.”      gatab_kemer_ve_bolgesi_icin_kis_hazirliklarini_tamamladi_h2427 gatab-tarih-olducaf2fdf08325801f48f5 indir gataba-15-kisilik-inceleme53f5492616a58cafbbbe

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle