Hoşgeldiniz  

ASAT, Atatürk Caddesi esnafı için seferber oldu

Semih Köken | 25 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ASAT, Atatürk Caddesi esnafı için seferber oldu

1 aylık çalışma 10 günde bitirilecek

Büyükşehir Belediyesi Manavgat ASAT ekipleri, ilçenin en işlek bölgelerinden Atatürk Caddesi’ndeki içme suyu hattının değişimi için seferber oldu. Normal koşullarda, 1 aylık takvimi gerektiren çalışmalar, esnaf ve vatandaşları mağdur etmemek için ek personel ve iş makineleri ile 10 günde tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat’ın asbestli içme suyu şebekesini değiştirmeye devam ediyor. Çalışmalar, içme suyu hattının sağlıksız asbest borulardan oluştuğu belirlenen Atatürk Caddesi’nde yoğunlaştı. Çalışmalar caddenin Alparslan Türkeş Bulvarı girişi ve Manavgat Köprüsü girişinden aynı anda başladı. İlçenin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi’nde normal şartlarda 30 gün sürmesi beklenen proje esnafı mağdur etmemek için geceli gündüzlü çalışma, ilave ekipman ve personel desteği ile 7 ile 10 gün içerisinde tamamlanacak.
DÜNYA STANDARTLARINDA BORULAR DÖŞENİYOR
Caddedeki asbestli 200’lük içme suyu hattı, 1150 metre uzunluğunda 315’lik sağlıklı ve dayanıklı hammadde ile üretilen Avrupa Kalite Standartları onaylı ve Dünya Sağlık Örgütü sağlık koşullarına uygun borular ile değiştirilecek.  Cadde alt yapısında bulunan Telekom, elektrik ve kablo güzergahları ilgili kurumlardan istenerek, yerleri belirledi. Kazılar esnasında gün yüzüne çıkan kablolar kurumlar tarafından incelenip ihtiyaç dahilinde yenilenecek.
EVSEL BAĞLANTILAR DA YAPILIYOR
Atatürk Caddesi İçme Suyu Hattı Değişim Projesi’ne paralel olarak, Atatürk Caddesi içme suyu evsel bağlantıları değişim projesi de aynı anda tamamlanacak. Evsel bağlantı hatlarına ilave edilecek dayanıklı bağlantı köprüleri sayesinde caddede yaşanan kılcal patlak problemleri de tarihe karışacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle