Hoşgeldiniz  

Asansörler sınıfta kaldı

Semih Köken | 28 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Asansörler sınıfta kaldı

MAKİNE Mühendisleri Odası Antalya Şubesi (MMO) tarafından kentin farklı ilçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde, asansörler sınıfta kaldı.

2016 yılı içinde gerçekleştirilen denetimlerde 10 bin 622 asansör incelendi. Kırmızı etiket alan 5 bin 947 asansörün, can ve mal güvenliği açısından yüksek risk taşıdığı tespit edildi. Sarı etiket alan 183 asansörün can ve mal güvenliği açısından kabul edilebilir seviyede risk taşıdığı belirtildi. 2 bin 458 asansöre ise mavi etiket verilerek hafif riskli olduğu kaydedildi. 2 bin 34 asansör ise yeşil etiket alarak hiçbir risk taşımadığı kayıtlara geçti. 2017 yılı 1 Ocak- 24 Eylül tarihleri arasında 9 bin 79 adet asansörün denetimi yapıldı. 3 bin 701 adet asansöre kırmızı etiket, 161’ine sarı, 3 bin 2’sine mavi, 1215’ine ise yeşil etiket verildi.

Türkiye genelinde 450 belediye ile anlaşmalı olarak asansör kontrollerini Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı MMO’nun yaptığını anlatan MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Asansör denetimlerinin 2012 yılından bu yana odalarının kontrolünde olduğunu söyleyen Hamamcıoğlu, asansörleri kamu adına kontrol ettiklerini belirtti. Sitelerin ve binaların ayda bir asansör bakımını yaptırmak zorunda olduğunu sözlerine ekleyen Hamamcıoğlu, “Senede bir kez olmak kaydıyla bu bakımların doğruluğunu kontrol etmek bizim görevimiz. Bakım yapan firmaları site yöneticileri ve kat sakinleri adına denetlemiş oluyoruz. Antalya’da 120 bin üyesi olan şubemiz, asansör denetimleriyle aslında site yöneticisi, kat sakinlerini kısacası vatandaşı koruyor” dedi.

ESKİ ASANSÖRLER DÖKÜLÜYOR

MMO ile anlaşmalı olan Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde 10 binin üzerinde asansör bulunduğunu kaydeden Hamamcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eski asansörler çok kötü, dökülüyor. Bu tip asansörlerde sıkıntılar var. Sadece Muratpaşa İlçe sınırlarında 10 bin adet asansör bulunuyor. Aylık 1000 taneye dokunuyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol ile üst geçitlerin asansörlerini ve AVM asansörlerini de denetleme yetkisi bizde. Aynı zamanda Manavgat, Eğirdir, Şarkikaraağaç, Sütçüler’de de kontrollerimize devam ediyoruz. Eğer kırmızı etiketli bir asansör görürseniz lütfen binmeyin. Eğer bir asansör kırmızı etiketliyse her an kaza olabilir anlamına geliyor. Kırmızı etiket verdiğimiz asansörün bulunduğu siteye 1 ay müddet tanıyoruz. Eğer tespit edilen sorunlar yaptırılmazsa belediye geliyor ve asansörü mühürlüyor. Bir kısım sorunu çözüldü, hepsi tamamlanamadıysa sarı etikete çeviriyoruz. Bu kez iki ay müddet verip yapılmasını istiyoruz. Tüm sorunlar çözüldüğünde ise yeşil etikete çevirerek can güvenliği açısından hiçbir risk teşkil etmediğini belgeliyoruz.”

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

MAKINE MUHENDISLERI ODASI ANTALYA SUBESI (MMO) TARAFINDAN KENTIN FARKLI ILCELERINDE GERCEKLESTIRILEN DENETIMLERDE, ASANSORLER SINIFTA KALDI. (AYSEN HAMAMCIOGLU)  (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

MAKINE MUHENDISLERI ODASI ANTALYA SUBESI (MMO) TARAFINDAN KENTIN FARKLI ILCELERINDE GERCEKLESTIRILEN DENETIMLERDE, ASANSORLER SINIFTA KALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

MAKINE MUHENDISLERI ODASI ANTALYA SUBESI (MMO) TARAFINDAN KENTIN FARKLI ILCELERINDE GERCEKLESTIRILEN DENETIMLERDE, ASANSORLER SINIFTA KALDI.  (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle