Hoşgeldiniz  

Arkadaşını öldürüp cesedini gömmüş

Semih Köken | 13 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Arkadaşını öldürüp cesedini gömmüş

ANTALYA’da boşandığı eşine hakaret ettiği arkadaşı İbrahim Açıkgöz’ü öldürüp Varsak bölgesindeki ormanlık alana gömdüğü öne sürülen37 yaşındaki Necmettin Yavuz hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya’da araç kiralayan Necmettin Yavuz, geçen 23 Ekim günü arkadaşı İbrahim Açıkgöz ile birlikte Fethiye’ye gitti. Dönüşte iki kişi arasında Necmettin Yavuz’un boşandığı eşi nedeniyle tartışma çıktı. Necmettin Yavuz, iddiaya göre, eski eşine hakaret ettiği iddiasıyla İbrahim Açıkgöz’ü sırt ve göğsünden bıçaklayıp boğazını sıkarak öldürdü. Yolda cesedi Elmalı ve Korkuteli yakınındaki ormanlık alana gömmek isteyen Necmettin Yavuz, toprağı eliyle kazamayınca cesedi gömemedi. Cesedi aracın bagajına koyup Antalya’ya gelen Yavuz, telefonla aradığı arkadaşı Ramazan Ayhan’dan yardım istedi. Zafer Mahallesi’ndeki olimpik spor tesislerinin önünde buluştuğu Ramazan Ayhan’a durumu anlatan Necmettin Yavuz, cesedi gömmek için kazma kürek temin etmesini istedi. Arkadaşını oyalayan Ramazan Ayhan ise durumu telefonla polise ihbar etti.

CESET BULUNAMADI

Polisin geldiğini fark eden Necmettin Yavuz, bagajında ceset olan araçla kaçarak izini kaybettirdi. Ardından Varsak bölgesindeki ormanlık alana gittiği tespit edilen araç, birkaç saat sonra Güneş Mahallesi’ndeki akaryakıt istasyonunda tazyikli suyla yıkanıp temizletildi. Ardından Mersin yönüne hareket halinde olduğu tespit edilen araç, 24 Ekim günü saat 22.30 sıralarında Silifke girişinde görüldü. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücüyle yaşanan kovalamaca aracın bir evin istinat duvarına çarpmasıyla son buldu. Yaralı yakalanan Necmettin Yavuz’un kullandığı aracın torpido gözünde, öldürüldüğü iddia edilen İbrahim Açıkgöz’e ait nüfus cüzdanı, kredi kartları, saat, cep telefonu ve olayda kullanıldığı iddia edilen bıçak ele geçirildi. Ceset ise bulunamadı.

“ARANDIĞIM İÇİN KAÇTIM”

İbrahim Açıkgöz’ü öldürdüğünü inkar eden Necmettin Yavuz hakkında hazırlanan iddianame, Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Necmettin Yavuz, davanın ilk duruşmasında da suçlamaları kabul etmedi. Yavuz, kendisini ihbar eden Ramazan Ayhan’ın iftira attığını iddia etti. Ramazan Ayhan’ı spor teasislerinin önüne  alacağını istemek için çağırdığını iddia eden Yavuz, “Kendisi esrar ticareti yapıyordu. Benim kendisinden alacağım vardı. Alacağımı isteyince tartıştık. Bu nedenle araçta ceset olduğuna dair beni ihbar etti. Ben ceset olduğu için değil, arandığım için kaçtım” dedi. Duruşma için İstanbul’dan gelen İbrahim Açıkgöz’ün yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme, olayı ihbar eden Ramazan Ayhan ile sanığın Şanlıurfada’da eski eşi Sibel Y.’nin zorla getirilip tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle