Hoşgeldiniz  

Aranan kişiyi ihbar etmesin diye öldürülmüş

Semih Köken | 29 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Aranan kişiyi ihbar etmesin diye öldürülmüş

ANTALYA’da geçen yıl cesedi Düden Çayı’nda bulunan Mustafa Karacan’ın, ‘Şıh Cuma’ olarak tanınan kişinin dini sohbetine katılmak için gittiği evde, hakkında yakalama kararı bulunan Mahmut D.’yi ihbar etmesinden endişe edildiği için, öldürüldüğü öne sürüldü.
ANTALYA'DA GECEN YIL CESEDI DUDEN CAYI'NDA BULUNAN MUSTAFA KARACAN'IN, 'SIH CUMA' OLARAK TANINAN KISININ DINI SOHBETINE KATILMAK ICIN GITTIGI EVDE, HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN MAHMUT D.'YI IHBAR ETMESINDEN ENDISE EDILDIGI ICIN OLDURULDUGU ONE SURULDU.KARACANIN CESEDI GECEN 7 EKIM'DE MURATPASA ILCESI, YENIGOL MAHALLESI'NDE SULAMA KANALINDA BULUNMUSTU. OLAYLA ILGILI 5 SUPHELI SANLIURFA'DA YAKALANIP ANTALYA'YA GETIRILMISTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)
Antalya’da kendisinden haber alınamayan inşaat işçisi 33 yaşındaki Mustafa Karacan’ın cesedi, geçen 7 Ekim’de Muratpaşa İlçesi, Yenigöl Mahallesi’nde sulama kanalında bulundu. 19 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edilen Karacan’ın motosikletinin de parçalara ayrılıp çaya atıldığı ortaya çıktı. Polis, Mustafa Karacan’ın 1 Ekim akşamı 07 FIP 78 plakalı motosikletiyle ‘Şıh Cuma’ diye bilinen Cuma Yetkin’in misafir olarak geldiği Ahmet D.’nin Habipler Mahallesi 5716 Sokak’taki evine gittiğini tespit etti. Olayla ilgili 5 şüpheli Şanlıurfa’da yakalanıp Antalya’ya getirildi. Sanıklardan Mahmut D., İzzettin H., İbrahim D. ile Ahmet D. tutuklanırken, İskender D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Karacan’ın misafir olarak gittiği evde, hakkında arama kararı olan Mahmut D. ile karşılaştığı belirtildi. Bir suçtan fazla miktarda hapis cezası alan Mahmut D.’nin, kendisini ihbar edebileceğini düşündüğü için Mustafa Karacan’ın öldürülmesi amacıyla kardeşi Ahmet D. şoförleri İzzettin H. ile kayınbiraderi İbrahim D.’yi azmettirdiği öne sürüldü. Şüpheliler Ahmet D., İzzettin H. ile İbrahim D.’nin, Mustafa Karacan’ı Isparta yolunun 70’inci kilometresinde öldürdüğü belirtildi. Şüphelilerden Mahmut D.’nin ömür boyu, Ahmet D., İzzettin H. ile İbrahim D.’nin ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması talep edildi. İskender D.’nin ise mala zarar verme, suç delillerini gizleme ve yok etme suçlarından cezalandırılması istendi.

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık İzzettin H., cinayetle hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti. ‘Şıh Cuma’ olarak bilinen Cuma Yetkin de Viranşehir Asliye Ceza Mahkemesi duruşma solunundan SEGBİS üzerinden ifade verdi. Daha önce polise verdiği iki sayfalık ifadeyi inkar eden Cuma Yetkin, “Ben kimseyi tanımam kimseyi görmedim. Ben Ahmet Direk’in evinde ne yemek yedim ne kimseyi gördüm. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Kendi kendilerine yazmışlar” dedi.

Sanıklar Mahmut D., İzzettin H., İbrahim D. ile Ahmet D.’nin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, tutuksuz sanık İskender D.’nin zorla getirilmesi için duruşmayı erteledi.
ANTALYA'DA GECEN YIL CESEDI DUDEN CAYI'NDA BULUNAN MUSTAFA KARACAN'IN (fOTODAKI) , 'SIH CUMA' OLARAK TANINAN KISININ DINI SOHBETINE KATILMAK ICIN GITTIGI EVDE, HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN MAHMUT D.'YI IHBAR ETMESINDEN ENDISE EDILDIGI ICIN OLDURULDUGU ONE SURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Duruşma çıkışı taraflar arasında söz dalaşı yaşandı. Öldürülen Mustafa Karacan’ın eşi Aysel Karacan dört çocuğu olduğunu, ayrıca hamile olduğunu belirtti. Mahkemede ‘Bir şey bilmiyorum’ diye yemin eden Cuma Yetkin’e tepki gösteren Aysel Karacan, suçluların en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle