Hoşgeldiniz  

Antik kent yoluna sıcak asfalt

Semih Köken | 18 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca’nın Hacıveliler Mahallesi Rhodiapolis Antik Kenti yolunu sıcak asfaltla kapladı. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan antik kente ulaşım çok daha rahat ve kolay olacak.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi binlerce yıllık tarihe sahip Rhodiapolis Antik Kenti yolunu sıcak asfalt ile kapladı. Likya Birliği kentleri arasında önemli bir yere sahip olan Rhodiapolis Antik Kenti’nin yol çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı ile asfalt programına alınarak kısa süre içinde tamamlandı.

Yolun sıcak asfaltla kaplanması özellikle Hacıveliler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları sevince boğdu. Mehmet Gökçe, yollarının asfaltlanmasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

RHODİAPOLİS TARİHİ

Rhodiapolis Antik Kenti, Kumluca İlçesi’nin 2,5 km kuzeyinde tepe üzerinde ve eteklerinde kurulmuştur. İsminden dolayı Rodos kolonizasyon dönemi kuruluşu olduğu kabul edilir. Ancak daha önce de var olduğuna dair bilgiler vardır. 1892‘de ilk kez Avusturyalı arkeologlar tarafından keşfedilmiştir. Kentin en ünlü siması MS 2. yüzyılda yaşamış ve tüm Likya kentlerine yardım etmiş olan en ünlü yardımsever Opramoas‘tır. Kentte Klasik dönemden Bizans’a kadar kalıntılar gözlemlenmektedir. Şehrin tiyatrosu, hamamı, Opramoas anıtı, kilisesi, nekropolleri ve çok sayıda su sarnıcı bulunmaktadır. Opramoas anıtı bloklarında yazılı olan 12 imparator mektubu, 19 procurator mektubu ve 33’u birlik toplantısına ait yazılı anıt defineciler tarafından tahrip edilmiştir.

Rhodiapolis antik kenti ve çevresi Avrupa Topluluğu 7. Çerçeve programı tarafından desteklenen FIRESENSE projesi kapsamında pilot bölge olarak seçilmiştir.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle