Hoşgeldiniz  

Antalya’ya yeni kültür evi

Semih Köken | 10 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’ya yeni kültür evi

TİYATRO Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TED-YAR DER/Gelişim Sanat Kültür Evi) törenle açıldı.

Haşim İşcan Mahallesi’ndeki ‘Gelişim Sanat’ olarak hizmet veren kültür evi bundan sonra ‘TED-YAR DER/Gelişim Sanat Kültür Evi’ olarak sanat çevrelerine hizmet verecek. Antalya’nın kültür sanat yaşamına katkıda bulunan kültür evinin açılış törenine sanatçıların yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Adem Atar’ın başkanlığını yaptığı TED-YAR DER/Gelişim Sanat Kültür Evi’nin bahçesinde gerçekleşen açılış programı 20 Eylül 1985’de yaşamını yitiren ünlü halk ozanı Ruhi Su’nun hayat hikâyesinin anlatılmasıyla başladı. Türkiye’nin ilk opera sanatçılarından olan Ruhi Su’nun, Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Karacaoğlan’, ‘Barbaros’ ve ‘Lale Devri’ adlı filmlerde de türkü söylediği, birçok ülkede konserler verdiği, seferberlik türkülerine imza attığı, sayısız şiir, türkü ve destana sahip olduğu kaydedildi.

Açılışta opera sanatçısı Tuncer Tercan da bağlamasıyla halk ozanı Ruhi Su’nun türkülerini opera diliyle yorumlayarak renk kattı. Ruhi Su’nun ‘Çanakkale’, ‘Sarıkamış’, ‘Kadınlarımız’, ‘Karayılan’, ‘Büyük Taarruz’ gibi destanlarından da kısa kesitler anlatan Tuncer Tercan daha sonra Kızı’, ‘Dam Üstüne Çul Serer’, ‘Geçti Dost Kervanı’, ‘Ekin İndim Oldum Harman’, ‘Drama Köprüsü’, ‘Erzurum Dağları’, ‘Bugün Yardan Haber Geldi’ türkülerini seslendirdi.

TED-YAR DER/Gelişim Sanat Kültür Evi’nde tiyatro, drama, halk dansları, resim, el sanatları çalışmaları, şiir, müzik dinletileri ve söyleşiler yapılıyor.

FOTOĞRAFLI

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

TIYATRO EMEKCILERI DAYANISMA VE YARDIMLASMA DERNEGI (TED-YAR DER/GELISIM SANAT KULTUR EVI) TORENLE ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

TIYATRO EMEKCILERI DAYANISMA VE YARDIMLASMA DERNEGI (TED-YAR DER/GELISIM SANAT KULTUR EVI) TORENLE ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle