Hoşgeldiniz  

Antalya’ya Doğa Tarihi Müzesi

Semih Köken | 07 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya’ya Doğa Tarihi Müzesi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarının devam ettiği Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin bulunduğu alanda Doğa Tarihi Müzesi kuracak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rixos Downtown Otel’de bilim insanlarıyla, yeni kurulacak Doğa Tarihi Müzesi için bir araya geldi. Doğa Tarihi Müzesi Arama Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Türel, Antalya’nın doğa ve tarih zengini bir kent olduğunu söyledi. Antalya’nın atalardan miras olmadığını, gelecek nesillerin emaneti olduğunu dile getiren Türel, müzelerin şehir kimlik belgeleri olduğunu kaydetti. Belediyenin 7 müzenin çalışmasını yürüttüğünü dile getiren Türel, “Müzeler, görerek öğrenme ve öğretme mekanlarıdır. Bizim hedefimiz Antalya’nın en ileri kültür şehirlerinden birisi olmasıdır. Doğa Tarihi Müzesi Türkiye’nin az sayıda olan ve yeterince ağırlık verilmemiş müze ürünüdür. Müze kurmak zordur” dedi.

 

Menderes Türel, Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Proje kapsamında Doğa Tarihi Müzesi’ni ele aldıklarını kaydetti. Doğa Tarihi Müzesi’nin çocukları sanal dünyadan kurtarmak için iyi bir proje olduğunu anlatan Türel, bilim insanlarının da eserlerini bu müzede sergileyebileceğine vurgu yaptı. Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, sadece mimari yapı olmadığının bu projenin en büyük göstergelerinden biri olduğunu anlatan Türel, “Akıllı kent yapılarının kurulacağı dönüşüm projemizde 250 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Doğa Tarihi Müzemiz tam da bu yeşil alanın ortasında yer alacak” diye konuştu. Türel’in konuşmasının ardından konferansa katılan bilim insanları kurulması planlanan müzeye yönelik görüşlerini paylaştı.

 

MÜZE NASIL OLACAK?

 

4825 metrekare alanda kurulacak Doğa Tarihi Müzesi, 20 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Müze, bitki, hayvan, fosil, kayaç gibi örneklerin sergilendiği, bu örnekler üzerinde bilimsel araştırmaların yapıldığı, doğa ve çevrenin korunması eğitim veren yapıda olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle