Hoşgeldiniz  

Antalya’nın Fethi Kemer’de Törenle Kutlandı

SEMİH KÖKEN | 05 Mart 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya’nın Fethi Kemer’de Törenle Kutlandı

Antalya’nın Fethi Kemer’de Törenle Kutlandı
Antalya’nın, 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 812. yıl dönümü, Kemer’de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Antalya’nın, fethinin 812. yıl dönümü için Ralli alanında toplanan öğrenciler, Deniz Caddesi, Liman Caddesi ve Atatürk Caddesinden ellerine Türk bayrakları ile Kemer Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına gelindi.
Yapılan Törene; Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Kemer Belediye Başkan Vekili Özcan Çeliktaş, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Recep Yılmaz ve Aslı Bayar Ulukapı, Daire Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
Kemer Anadolu İmam HatipLisesi Beden Eğitim Öğretmeni İlknur Durmuş Komutasında ve Müzik Öğretmeni Özlem Pamukoğlu yönetiminde Şehitlerimizin Manevi Huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkçe Öğretmeni Handan Uludağ yaptı. “Bey dağlarının beyi Antalya, sonsuzluğun satırbaşı ve yedi renkli hayal denizinde bir engin dalyan. Tabiatın şölen coşkusu ile yansıttığı altın körfez. 5 Mart 1207’de iki aylık kuşatma sonucunda 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethedilerek Akdeniz’e açılan stratejik öneme sahip bu liman Türklerin eline geçmesi sağlanmıştır. Türk Kurtuluş savaşında onuruyla mücadele eden kent 5 Temmuz 1921’de İtalyan işgalinden kurtulmuştur. Ulu önder Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği kent, bugün Türkiye’nin bacasız sanayisi olan turizmi ve tarımı ile ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Antalya’yı fetheden, koruyan ve kalkındıran her bir kişiye Allah’tan rahmet dileyip hayırla yad ederken dün ölenlerin yolunda bugün de aynı duygu ve çabayla ilerleyen bütün Antalya sevdalılarına da müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum” Dedi
Günün anlamını yansıtan şiir okunması ve Göynük Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile devam etti ve tören alanında dakikalarca bu güzel folklor gösterisi için alkışladılar.
Törenin bitmesi ile birlikte Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve Kemer Belediye Başkan Vekili Özcan Çeliktaş ve beraberindekiler Kemer Otelcilik Anadolu Lisesindeki Resim Sergisini ziyaret ettiler.

#Türkiye
#Antalya
#Kemer
#Atatürk
#Nemutlutürküm

Foto ve Haber: Reşat Aydoğdu

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle