Hoşgeldiniz  

Antalya’nın değeri artacak

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Vizyon projeler, yeni cazibe merkezileri ve yeni yatırımlar ile Antalya’nın marka değerini artıracaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, emlak fiyatlarının katlanarak artacağını söyledi. Başkan Türel, lüks konutlarda metrekare birim fiyatını 5 yıl içinde 2 bin dolardan 7-8 bin dolar seviyelerine çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Salı Grubu ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Türel, devam eden projelerini ve hedeflerini anlattı. Bir şehrin marka şehir değerinin o şehirdeki lüks konut fiyatlarının metrekare birim fiyatlarıyla ölçüldüğünü söyleyen Başkan Türel, “Antalya’daki en lüks villa satış fiyatı metrekaresi şu an 2 bin dolar civarında. Bugün 300 metrekarelik en lüks daire 600 bin dolarlara satılıyor. Paris’e gidin metrekaresi 45 bin dolar, Monaco’da 55 bin dolar, Londra’da 40 bin dolar. İstanbul’da bundan on sene önce daire fiyatları 2 ile 3 bin dolar arasındaydı. Ama şimdi İstanbul 15 bin doları gördü. İstanbul emlak fiyatlarını 10 senede 3 bin dolardan 15 bin dolara taşıdı. Biz böyle güzelim bir şehirde hala 2 bin dolara satış yapıyoruz. Bir şehrin marka değerini bu şekilde kıyaslayıp ölçebilirsiniz. Yazın bir kenara, Allah ömür verirse 4 sene sonra Antalya’da metrekaresi 7 bin 8 bin dolara daire satışları olacak. Tam gaz gidiyoruz” diye konuştu.

ANTALYA’YA KAHROLDUM

Önümüzdeki genel seçimlerin Antalya’nın geleceği için çok önemli olduğunu anlatan Başkan Türel, “2009 Mart seçimlerinde araya çomak girdi ve bitti. Bunun bedelini siz ödediniz. Antalyalılar ödedi. Menderes Türel ödemedi. Ben çalıştıktan sonra ekmeğimi taştan çıkartırım. Bir köşede kendime yapacak iş bulurum. Ama Antalya’ya kahroldum. Ben ‘Oh ne güzel oldu, Genel Başkan Yardımcısı oldum’ diyemedim. Türkiye’deki belediyelerden sorumluyken, Genel Başkan Yardımcısıyken, Merkez Karar Yürütme Kurulu’ndayken biz, o görevleri bırakıp Antalya’ya geldik. Gelmeseydik seçimi kazanmak da güç gözüküyordu” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ HERKES İSTEMİŞ

Dünyadaki bütün ilerlemiş ülkelerin başkanlık sisteminde olduğunu belirten Türel şöyle konuştu: “Geriye şöyle dönüp baktığımızda bugün başkanlık sistemine bütün karşı çıkan liderlerin hepsi başkanlık sistemini demiş. Rahmetli Türkeş, CHP’de geçmişte bunu söyleyen Sayın Baykal, rahmetli Özal, herkes bunu söylemiş. Süleyman Demirel, Türkiye’ye başkanlık sistemi lazım demiş. Bugün maalesef Türkiye’deki tartışmaları kurumsal tartışmaya dönüştürmüyoruz. Tartışmadan kaçmak için meseleyi kişiselleştiriyoruz. Muhalefetin başkanlık sistemine karşı çıkmasının sebebi, bu sisteme geçersek Sayın Cumhurbaşkanı başkan olur mu? Bütün mesele bu. Başkanlık sistemine geçersek milletin teveccühü ortada. Recep Tayyip Erdoğan başkan olur. Muhalefetin karşı çıkmasının tek sebebi budur.”

Toplantının sonunda Başkan Menderes Türel, Salı Grubu’nun kendisi için hazırladığı birinci yıl pastasını kesti.
salı grubu toplantısı (1) salı grubu toplantısı (2) salı grubu toplantısı (4)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle