Hoşgeldiniz  

Antalya’nın altyapısı veri tabanında toplanıyor

Semih Köken | 21 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’nın altyapısı veri tabanında toplanıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Antalya’nın altyapısına ait verileri veri tabanına aktarıyor.

ASAT Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarını Coğrafi Bilgi Sistemleri veri tabanına aktarıyor. Bilgi sistemine, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına ait altyapı verilerini, depolanması, sorgulanması, transferi ve görüntülenebilmesi amacıyla ilmek ilmek işliyor. Sistem sayesinde altyapıya ait her türlü veriye ulaşmak mümkün hale geliyor. Bununla birlikte hazırlanacak yatırım planları için güzergah belirlemede sistem önemli bir rol üstleniyor.

ALTYAPI VERİLERİ SİSTEME AKTARILIYOR

ASAT ekipler, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları yaptıkları bölgelerde döşenmiş ya da döşenecek hatların veriye aktarılması işlemini yerinde gerçekleştiriyor. Altyapıya ait veriler toplanarak, bilgilerin güncelliğinin korunması, veriler üzerinde her türlü analizlerin yapılması, iyileştirme yapılacak yerlerin tespitinin sağlanması, hat üzerinde gerçekleştirilecek herhangi bir müdahale için zaman kaybının önlenmesi ve altyapı hizmet birimlerine destek olunabilmesi amacıyla sisteme aktarılıyor. Sistem sayesinde altyapıda meydana gelen değişiklikler koordinatlı olarak yerinde tespit ediliyor. Bununla birlikte sistem sayesinde hattın geçeceği yerlerde olası tehlikelerin önüne geçmek amacıyla farklı altyapı kurumlarının verileri de kullanılarak daha güvenli bir çalışma ortamı sağlanıyor.

YATIRIMLARDA YOL GÖSTERİYOR

Sistem üzerinde oluşturulan veri bankasıyla şebekeye ait birçok bilgi sorgulanabilir hale getiriliyor. Hazırlanan veriler ile nerelerde hangi yatırımların gerçekleştirildiği ve nerede hangi yatırıma ihtiyaç duyulduğunun tespiti yapılabiliyor. Bu sayede ihtiyaçlar ve yeni yatırımların belirlenmesinde hızlı, güvenilir ve sağlıklı kararlar alınması sağlanıyor.

MOBİL CİHAZLARDAN ERİŞİM

İhtiyaç duyan bütün birimler ve saha ekipleri de sistem sayesinde çalışma yapacakları bölgeye ait altyapı verilerine bilgisayar ve mobil cihazlar (cep telefonu, tablet, gps vb.) üzerinden erişim sağlayabiliyor. Böylelikle zaman kaybı minimuma indirilerek ciddi bir zaman tasarrufu da sağlanıyor. Ayrıca yeni abonelerin şebeke bağlantıları yapılırken de bölgede altyapı şebekesinin konumunun belirlenmesi ve bağlantı noktası seçiminde sistem yol gösterici oluyor.

OLASI TEHLİKELER ÖNLENİYOR

ASAT, coğrafi bilgi sistemleriyle altyapı yatırımlarını gerçekleştirdiği bölgelerde döşenecek hat güzergahlarında yer tespiti ve güvenli çalışmayı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. ASAT, bu kapsamda farklı altyapı kuruluşlarının (elektrik, telefon, doğalgaz vb) kendi alanlarında yaptığı çalışmalar ve güzergah seçimlerinin belirlenmesinde rol üstlenerek, bu bağlamda olası tehlikelerin de önüne geçiyor.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle