Hoşgeldiniz  

Antalyalıların fatura tepkisi; ‘Ali Cengiz oyunu mu?’

SEMİH KÖKEN | 04 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu koronavirüs salgını nedeniyle elektrik ve doğalgaz faturaları için yeni bir karar aldı. Buna göre, 3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları için sayaç okuma yapılmayacak; abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek.

İşte bu karar Antalyalıları kızdırdı. Kış aylarında ısınmak için klima kullanan kent sakinleri, ‘Tam da Nisan, Mayıs, Haziran’da elektrik tüketiminin yarıya indiği aylarda, biz niye kış tüketim ortalaması üzerinden fatura ödeyelim’ diyerek sosyal paylaşım sitelerinde karara tepki gösterdi.

Kimileri bunu ‘Ali Cengiz oyunu’ diye nitelerken, kimileri de uygulamayı virüs bulaşmaması için doğru buldu, ‘Geçen yılın aynı ayları ortalama olarak alınacak’ diye savundu. Ancak, Antalyalı sosyal medya kullanıcıları ağırlıklı olarak bu karara karşı mesajlar paylaştılar.

DEVLETİN ÖDEMESİNİ BEKLERKEN

Bazı Antalyalılar, ‘Biz önümüzdeki 3 ayın faturasını devlet ödesin diye beklerken bu yapılan bize reva değil’ diye görüş bildirdi. Bir kişi ise ‘Benim Antalya’da evim var. 10 gün önce İstanbul’da kızımın yanına geldim. Kışa kadar da burada kalacağım. Bu durumda hiç tüketmediğim halde bana geçen ayların ortalaması mı gelecek. Bu ne kadar saçma?’ diye görüş bildirdi.

Bir Antalyalı ise tepkisi şöyle dile getirdi:

“Hükümet ve EPDK aldığı karar ile elektrik ve doğalgaz sayaçlarının okunmayacağını ve son ayların ortalaması ile fatura çıkarılacağı bildirildi.. Bu ne kadar saçma bir karardır. Yoğun kış aylarında kullanılan elektrik ve doğalgaz ile Nisan ve Mayıs aylarındaki tüketim aynı olur mu hiç? Bu karar resmen soygunculuktur.. Kullanmadığım elektrik ve doğalgazın parasını ben niye ödeyeyim kardeşim.. İnsaf edin artık yaa.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle