Hoşgeldiniz  

Antalyalılar dikkat… Üst üste uyarılar geldi…

SEMİH KÖKEN | 02 Ocak 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalyalılar dikkat… Üst üste uyarılar geldi…

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya ve çevre iller için üst üste uyarılar yaptı. Yarın (Perşembe), saatteki hızı 100 km’ye ulaşacak fırtına bekleniyor. Ayrıca, Balkan üzerinden gelen soğuk hava Akdeniz’i de etkisi altına alacak.

Antalyalılar dikkat... Üst üste uyarılar geldi...

METEOROLOJİ’DEN YAPILAN FIRTINA UYARISI:

“Antalya genelinde; Perşembe günü öğle saatleriyle Cuma öğle saatleri arasında rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90, Toros çevrelerinde ise yer yer 100 km/saat üzeri) ) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır,”

METEOROLOJİ’DEN YAPILAN SOĞUK VE YAĞIŞ UYARISI:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölgemizin 03.01.2019 Perşembe günü Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren itibaren iç kesimlerde 2-6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki Hafta Başına Kadar Bölgemizde Beklenen Hava Durumu:

03.01.2019 Perşembe: Bölgemiz genelinin yağışlı geçeceği; başta sahil kesimi olmak üzere yağışların Muğla ve Antalya genelinde yer yer kuvvetli sağanak şeklinde etkili olması tahmin ediliyor. İç kesimlerde (Burdur, Isparta, Muğla’nın yüksek kesimleri, Antalya’nın Akseki, İbradı ve Gündoğmuş İlçeleri ) yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgemiz genelinde güneyli yönlerden kuvvetli zamanla fırtına (50- 75km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

04.01.2019 Cuma: Bölgemiz genelinin yağışlı geçeceği; yağışların Antalya’nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa) kuvvetli sağanak şeklinde, Isparta geneli, Muğlanın yüksekleri, Antalyanın Akseki, İbradı, Gündoğmuş ilçelerinde ise kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerine kadar Akseki, Alanya ve Gazipaşa çevrelerinde güneyli yönlerden fırtına şeklinde (50-75km/s) esmesi bekleniyor.

05.01.2019 Cumartesi: Bölgemiz genelinin yağışlı geçeceği; yağışların Antalya’nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa) çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muğla’nın yükseklerinde, Isparta ve Burdurda kar şeklinde, Toroslarda ise (Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Sütçüler) kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

06.01.2019 Pazar: Bölgemizde; Isparta, Antalya Merkez, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa çevrelerinin yağışlı geçeceği; yağışların Isparta geneli ile Akseki, İbradı ve Gündoğmuş çevrelerinde kar şeklinde olması diğer yerlerde ise sağanak yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle