Hoşgeldiniz  

Antalyalı kadın gazetecilerden AGC başkanına ‘İSTİFA’ çağrısı

Semih Köken | 26 Ekim 2020 | Gündem A- A+

Antalyalı kadın gazetecilerden AGC başkanına ‘İSTİFA’ çağrısı
Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni’nin bir kadın gazeteciye ‘şıllık’ demesi üzerine Antalyalı kadın gazeteciler cemiyetin binasına siyah çelenk koymak istedi.

 Antalyalı kadın gazetecilerden AGC başkanına ‘İSTİFA’ çağrısı

 Pandemi nedeniyle gösteri yasağı ile karşılaşan kadın gazeteciler, polis tarafından engellendi. Kadın gazeteciler daha sonra basın açıklamasını bir gazete binasında gerçekleştirerek, AGC Başkanı Yeni’nin istifasını istedi. Kadın gazeteciler Mevlüt Yeni’ye basın danışmanlığı görevi veren Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) ilk kadın rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a da çağrı yaparak bu görevden almasını istedi.

KADIN GAZETECİYE HAKARET
AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde basın danışmanı olarak çalışan kadın gazeteci Serap Belovacıklı’ya ‘AGC – Yerel Medya’ başlıklı Whatsapp grubunda ağzı alınmayacak yakıştırmalarda bulunmasını kınayan kadın gazeteciler basın açıklaması yapmak için Saat Kulesi önünde toplandı. Siyah çelenk taşıyan kadın gazeteciler, AGC binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis tarafından AGC binasını çevresinde erken saatlerden itibaren geniş çaplı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. AGC binasının kapalı olması ve sokağa giriş çıkışların çevik kuvvet tarafından engellenmesi dikkat çekti. Sokağı iki yönlü kapatan polis çevrede kuş uçurtmadı.
POLİS İZİN VERMEDİ
Valilik genelgesiyle pandemi nedeniyle 3 gün eylem yasağından dolayı polis, çelengin taşınmasına ve basın açıklamasına izin vermedi. Antalyalı kadın gazeteciler bir gazete binasına geçerek basın açıklaması yaptı. Kadın gazeteciler adına açıklama yapan Ebru Küçükaydın şunları kaydetti:
KADINLARDAN ÇAĞRI
“Biz kadınlar toplumun mihenk taşı olmamıza karşın mesleğimizde, sosyal yaşamda ve evimizde insani değerlerden uzak davranışlara, şiddete maruz kalıyoruz. Genel olarak insana, ama özellikle de kadına yönelik şiddet hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Bu şiddet de erkek dilinin çirkin yüzünden, bakış açısından, hegemonyasından besleniyor. Erkek egemen dil yaşamın her alanında, her kesiminde, her meslek grubunda alışkanlık haline getiriliyor. Sözlü şiddete uğrayan kadın toplum tarafından da yalnızlaştırılıyor.” Dedi. Kadın gazetecilere yapılan saygısızlığı kınayan Ebru Küçükaydın, “Bir kadın gazeteciye karşı kullandığı çirkin ifadeler için en ufak bir özür bile dilemeyen Mevlüt Yeni, üstüne üstlük başkalarını suçlamakta, kendini aklamak için sağa sola saldırmaktadır. AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin bu normalleştirme çabası kabul edilecek bir durum değildir. Kadına yönelik şiddete, hakarete, aşağılamalara, kirli söylemlere, karanlık kafalara dur demek adına Antalya’nın kadın gazetecileri, kadın örgütleri ve siyasetçileri olarak bugün buradayız”.
KADIN REKTÖRE SESLENDİLER
Mevlüt Yeni’nin Akdeniz Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın danışmanlığını üstlenmesi de ayrı bir ayıp olduğunu belirten Ebru Küçükaydın, sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlara karşı bütün ilkelliğini gazeteci meslektaşlarının gözünün önünde sergileyen Mevlüt Yeni’nin Antalya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi danışmanlığından istifa etmesini bekliyoruz. Bu görevler böylesi bir ayıbı, utancı ilkelliği hak etmiyor”.
POLİS KORDONUNA TEPKİ
Kapalı olan AGC binasının önüne kadar giden gazeteci Teslime Tosun da, bina önünde yaptığı selfieyi, “Kadın gazetecilerden korkan Mevlüt Yeni cemiyetin kapısını kilitleyip ortadan kaybolmuş. Saat 04.00’ten bu yana eylem yapacaklar diye onca polisi oraya yığmaya ne gerek var? Kara yağız Yörük çocuğu bu kadar korkar mı?” diye paylaşarak tepkisini dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle