Hoşgeldiniz  

Antalyalı Girişimci Hamam Böceğinin Tanesini 4 Liradan Satıyor

Semih Köken | 04 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalyalı Girişimci Hamam Böceğinin Tanesini 4 Liradan Satıyor

Antalyalı girişimci Selami Gökgöl, her türlü etçil hayvanlarda canlı yem olarak kullanılan hamam böceklerinin tanesini iç piyasada 4 liradan satıyor. Türkiye‘deki canlı yem ihtiyacını karşılamak için Antalya‘da kurulan çiftlikte üretilen böcekler, iç piyasanın yanı sıra Avrupa ülkelerinden de talep görüyor.

UN KURDUNUN KİLOSU 90 TL

İç piyasadaki canlı yem ihtiyacını karşılamak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izniyle Antalya‘da kurulan böcek çiftliğinde un kurdu, çekirge, cırcır ve hamam böceği gibi böcekler üretiliyor.

Pet shop mağazaları, tavuk çiftlikleri, akvaryumcular ve amatör balıkçılıkta canlı yem olarak kullanılan çekirgenin tanesi 38 kuruş ila 56 kuruş, un kurdunun kilogramı 90 lira, hamam böceğinin tanesi ise 4 liradan satılıyor.

9 ÇEŞİT BÖCEK ÜRETİLİYOR

Böcek çiftliğinin sahibi iş adamı Selami Gökgöl, AA muhabirine, Türkiye‘deki canlı yem ihtiyacını karşılamak için kurdukları çiftlikte böcek üretiminin her yıl arttığını söyledi.

Çekirgeyle bu işe başladıklarını belirten Gökgöl, hamam böceği, un kurdu, morio kurdu ve çeşitleri, cırcır böceği başta olmak üzere 9 çeşit böcek ürettiklerini ifade etti. Çiftliği 500 metrekare kapalı alan üzerine kurduklarını dile getiren Gökgöl, böceklerin üretiminin zor olduğunu anlattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle